Культура

У Житомирському драмтеатрі розповіли про відкриття ювілейного сезону та можливі оновлення в театрі

2 October 2018, 17:16

Вже за кілька днів, 5 жовтня, в Житомирському драмтеатрі відкриється 75-й театральний сезон. Наразі там тривають останні приготування. Актори разом із режисером відпрацьовують на сцені рухи та відіграють ролі. Про плани на сезон, прем’єрні вистави та можливі оновлення, у перерві між репетиціями, розповіли директор Наталія Ростова та художній керівник Наталія Тімошкіна.

«Дуже багато людей плутають дизайн з проектом реконструкції театру, де буде реконструюватися і робитись капітальний ремонт комунікацій. Починаючи з мережі водопостачання, теплопостачання, електрики, механіки сцени, звуку, світла. Зробили експертний висновок по технічному стану будівлі, бо у нас є декілька питань, які нас хвилюють. Одне з них - це фундамент будівлі. Сьогодні заходять робочі групи, щоб обстежити всі комунікації. Сама зала і фойє не зміниться, воно стане сучасним і новим. Ми зробимо театр сучасним, затишним світлим і красивим. Буде багато змін у технічному плані: сцени, звуку, світла», - каже генеральний директор Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Наталія Ростова.


Про вартість та терміни втілення проекту в життя директор поки говорити не береться. Втім каже: окрім іншого, обговорюють разом із фахівцями, як зробити театр доступним для людей з інвалідністю. І один із можливих варіантів - це ліфт та спеціально облаштовані місця у залі.

Що ж до відкриття ювілейного сезону, то його розпочне прем’єрна вистава «Show must go on».

«Дія відбувається на Гаваях, 1941 рік, Перл-Харбор, але це не про війну. Для мене, перш за все, це психологічна драма, поєднання жіночого і чоловічого початку. Всі фарби, емоції, якими живуть чоловіки, починаючи від благородних намірів, мотивів, ідей, до брудних, брутальних. Тут є все - буде і любов, і секс, і плац. Ви зараз бачите оголену сцену - це і є декорації, тут не буде куліс», - розповідає художній керівник Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Наталія Тімошкіна.

Зрештою, у театрі обіцяють дивувати глядачів упродовж всього сезону і не лише новими виставами, а і розіграшами. Один з яких відбудеться вже найближчим часом. А саме, у соцмережах планують розіграти «золотий» квиток, за яким вхід на будь-яку виставу театру, цього сезону, буде безкоштовним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр вистава Ростова Тімошкіна  
Матеріали по темі