Влада

Тепер водоканал та теплокомуненерго будуть платити за розкопки у Житомирі, якщо вчасно не відновлять благоустрій

3 October 2018, 14:58

Відтепер водоканал та теплокомуненерго будуть платити гроші, якщо вчасно не закриють розкопані для проведення робіт ділянки.

Проект рішення про порядок надання контрольних карток на виконання робіт, пов’язаних з тимчасовим порушенням благоустрою комунальними підприємствами «Житомирводоканал» та «Житомиртеплокомуненерго», який був оприлюднений ще 23 липня цього року, розглядали на засіданні міськвиконкому 3 жовтня.

«Зазначеним проектом рішення пропонується посилити відповідальність в першу чергу комунальних підприємств, це «Житомирводоканал», який найбільше проводить порушення благоустрою, та «Житомиртеплокомуненерго» за відновлення благоустрою. Пропонується аварійні дозволи на порушення благоустрою давати безкоштовно, але продовження терміну давати за кошти підприємства, щоб це спонукало відновлювати благоустрій вчасно», - пояснив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Він також повідомив, що ввечері, напередодні засідання виконкому, надійшов лист з цього приводу від Антимонопольного комітету.

«Вчора о 17:30 ми отримали лист від АМКУ. Вони вважають, що це рішення, яке, на нашу думку, більш стимулює до відновлення благоустрою, не відповідає Типовому порядку надання дозволів на порушення благоустрою, бо там немає аварійних робіт. Вони вважають, що це все має бути безкоштовно. Я б запропонував сьогодні рішення не приймати, а прийняти його 17 жовтня (на наступному засіданні міськвиконкому – ред.), до цього часу ми зустрінемося з Антимонопольним комітетом і напрацюємо якийсь компромісний варіант. Хоча я вважаю, що ми діємо правильно», - зазначив Олександр Марцун.

Заступник мера з питань ЖКГ Сергій Кондратюк наголосив, що рішення треба приймати, і навів на підтвердження цифри.

«На кінець опалювального сезону 2017-2018 років у нас було 522 розкопки (по місту), на сьогодні по водоканалу в нас 222 розкопки, по теплокомуненерго – 77 розкопок. З одного боку в нас 80% мереж водопостачання зношені і потребують капітального ремонту і реконструкції. З іншого боку мене, як заступника міського голови, не влаштовує виконання робіт по відновленню тих розкопок, які проводяться в Житомирі. Тому я вважаю, що приймати рішення потрібно, і треба посилити відповідальність наших комунальних підприємств за те, що робиться в місті», - сказав Сергій Кондратюк.

Його виступ доповнила член виконкому, заступник начальника інспекції з благоустрою Наталія Павлюк.

«Інспекція кожні десять днів отримує лист від водоканалу про продовження терміну контрольної картки. Є роботи, які почалися ще в 2010, 2011, 2012 роках. Наприклад, 28 вересня був запит на об’єкт, де вже є 228 контрольних карток про продовження робіт», - повідомила Наталія Павлюк.

Врешті, члени виконкому вирішили проголосувати за проект рішення й готові доводити свою правоту в суді, якщо Антимонопольний комітет подасть позов.

До проекту рішення внесли доповнення – комунальні підприємства мають щомісяця надавати звіт про наявні розкопки та картки початку чи продовження порушення благоустрою.

Як повідомляв Житомир.info, 28 вересня 2018 року у Житомирі на вулиці Чуднівській стався порив трубопроводу великого діаметру: для проведення ремонтних робіт, які почали 1 жовтня, водоканал зменшив по місту тиск води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком водоканал теплокомуненерго Кондратюк Марцун АМКУ благоустрій  
Матеріали по темі