Здоров'я

Травматологічне відділення ЦМЛ №1 у Житомирі поповнилося новою цифровою рентгенапаратурою – єдиною в області

12 October 2018, 14:29

Травматологічне відділення центральної міської лікарні №1 м. Житомира поповнилося новою сучасною цифровою рентген апаратурою. Універсальний додаток до рентгенапарату дозволяє робити рентген знімки, які завантажуються одразу на комп’ютер. Отриманий знімок зберігається у мережі в історії пацієнта і доступний для лікуючого лікаря протягом не одного року.

Про це Житомир.info 12 жовтня розповів головний лікар ЦМЛ №1 м. Житомир Володимир Мордюк.

«На сьогоднішній день ми маємо доволі сучасну цифрову апаратуру, яка має можливість надавати кращу допомогу жителям Житомира та області, скорочує час надання допомоги. Знімки, які бачить лікар на своєму комп'ютері, мають велику роздільну здатність. На сьогоднішній час це сучасно, дозволяє економити бюджетні кошти та кошти пацієнта, наближує медичну допомогу в закладі до пацієнта», - розповів Володимир Мордюк.

Апарату потрібна менша доза опромінення, а отже і пацієнт отримує меншу дозу. Робиться швидший та якісніший знімок (за рахунок високої роздільної здатності) і виключається процес роботи з реактивами рентген-лаборанта.

«Буквально через пару секунд знімок з'являється на робочому місці у лікаря. Також регулюється висота і положення стійки, що значно зручніше для пацієнта. Крім того, комп’ютерна програма дозволяє роздивитися в найменших деталях зроблений знімок, і його також можна роздрукувати», - розповідає лікар травматолог Олександр Зарицький.

Також, за словами головного лікаря ЦМЛ №1 Володимира Мордюка, апарат – єдиний в області.

«Місто придбало такий апарат за 473 тис. 000 грн, і він в нашій лікарні поки що такий єдиний на всю Житомирську область», - наголосив Володимир Мордюк.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська центральна міська лікарня №1 увійшла в число 12 медичних закладів в Україні, які були затверджені МОЗ для проведення міжнародного клінічного дослідження для пацієнтів, які страждають на хронічний кашель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мордюк рентгенапарат  
Матеріали по темі