Здоров'я

Житомирська область – у трійці регіонів, де лікарні регулярно оприлюднюють дані щодо безкоштовних ліків

19 October 2018, 12:19

Житомирська область – одна з трьох, де найбільш повно та регулярно оновлюють інформацію щодо наявності безкоштовних ліків у лікарнях.

Такі дані оприлюднив загальнонаціональний онлайн-ресурс «Є ліки».

«Найбільш прозорі лікарні знаходяться у Закарпатській, Житомирській (виділено редакцією) та Донецькій областях. Такі результати показала аналітика ресурсу Є ліки (eliky.in.ua) – загальнонаціонального онлайн-ресурсу, створеного для оприлюднення інформації про наявність у медичних закладах лікарських засобів, які пацієнти можуть отримати безкоштовно. Лікарні з цих трьох областей публікують інформацію про наявні ліки, закуплені за бюджетні кошти, найбільш повно та регулярно. Щотижнево оновлюють інформацію 95% лікарень Закарпатської області, 94% лікарень Житомирської області та 92% лікарень Донецької області», - повідомив ресурс «Є ліки» Житомир.info.

За даними сайту, щороку держава виділяє майже 6 мільярдів гривень на закупівлю ліків на національному рівні. Ще майже стільки ж грошей витрачається на закупівлю ліків на місцях – з обласного, місцевого та лікарняного бюджету. При цьому пацієнти часто платять за своє лікування, оскільки не знають, що можуть розраховувати на ліки, куплені державою, - зазначають у «Є ліках».

Аналітична вибірка включала більше 1000 лікарень з 19 областей України та Києва, які підключені до проекту Є ліки. Проект створений командою Благодійного фонду «Пацієнти України».


Перелік лікарень Житомирської області, в яких є безкоштовні ліки, тут.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 квітня почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання. Перелік аптек Житомира, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Є ліки Е-ліки безкоштовні ліки лікарня  
Матеріали по темі