Місто

​У житомирському тролейбусі, який зупинився через обірвані дроти, сварилися через не повернуті за проїзд гроші

24 October 2018, 17:07

Пасажирам житомирського тролейбуса №2, який зупинився через порив дротів на вулиці Київській у Житомирі, не повернули гроші за проїзд.

На це поскаржилася житомирянка Руслана, яка збиралася доїхати цим тролейбусом до залізничного вокзалу, і надіслала фото.

Подія мала місце 23 жовтня близько 17.30.

Зі слів жінки, тролейбус повернув на Київську з майдану Перемоги і зупинився. На вулиці стояли інші тролейбуси. Пасажирам сказали, що є обрив електромереж, і, доки поломку не усунуть, транспортний засіб нікуди не поїде. Люди почали вимагати повернення коштів за проїзд, оскільки вони не доїхали до пункту свого призначення і їм доведеться витрачатися знову.

«Були жінки з Житомирського району, яким ще треба було витратити 8 гривень на приміську маршрутку. Ми почали вимагати повернення коштів за квитки. Справа не в трьох гривнях, а в порушенні прав пасажирів. Кондуктор сказала, що ми не їдемо не з причин ТТУ, і що вона не може повернути кошти, бо вони пройшли через валідатор. Назвала нас скандалістками і зачинилася в кабіні водія. Я вийшла з тролейбуса і пішла пішки. Коли дійшла до вулиці Східної, тролейбуси відновили рух», - розповіла житомирянка. Мережі були знеструмлені близько півгодини.

У коментарі Житомир.info начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній Демчик розповів, що обрив ліній трапився через ДТП на вулиці Київській, а повернути кошти можна за письмовою заявою. Яким є цей механізм, пояснив начальник КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

«Згідно з чинними правилами перевезення пасажирів, при поломці транспортного засобу сплачені кошти не повертаються, але пасажирів мають пересадити на інший ТЗ, який рухається в тому ж напрямку. Оскільки в даному випадку всі тролейбуси стояли, то можливості пересадити людей у кондукторів не було. Кошти дійсно були зараховані системою і через валідатори видані квитки. Якщо для людей це принципове питання, і вони хочуть повернути свої кошти, вони можуть звернутися до ТТУ з письмовою заявою про повернення вартості квитка і отримати свої кошти. Це був форс-мажор, і ні водій, ні кондуктор не несуть відповідальність за зупинку транспортного засобу, якщо вона трапилася не з їх провини», - пояснив Іван Фурлет.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира збирається отримати від ЄБРР 12 млн євро на нові тролейбуси та нову лінію, а цими вихідними на вулиці Київській більш як півгодини не було струму: не працювали магазини, стояли тролейбуси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ квиток гроші  
Матеріали по темі