Здоров'я

У Житомирській області рівень захворюваності на ГРВІ та грип пішов на спад

5 November 2018, 16:02

У Житомирській області відмічається зниження захворюваності на грип та ГРВІ.

Результати щотижневого моніторингу за станом захворюваності населення на грип/ГРВІ станом на 5 листопада опублікувала ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«Захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом на 44 тижні в порівнянні з попереднім знизилась на 19%. Зареєстровано 5844 випадки. Показник 470,8 на 100 тисяч населення на 20% нижчий за епідемічний поріг. Тобто, захворюваність не перевищує середній багаторічний фоновий рівень. Серед захворілих 70% становлять діти до 18 років. До лікувально-профілактичних закладів госпіталізовано 216 осіб», – інформують у лабораторному центрі.

Зав. відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України» Тетяна Лутай розповіла Житомир.info, що близько третини випадків захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Житомирі – занедужали 1834 людини.

У лабораторному центрі наголошують, що вірусологічний моніторинг свідчить про відсутність поки що циркуляції збудників грипу серед населення області. В інших регіонах України лабораторного підтвердження наявності вірусів грипу також немає.

«Найкращим способом захисту є щорічне щеплення від грипу. Вакцинація дозволяє зменшити ризик захворіти на грип та убезпечити від серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті. Але в нашій області лише 180 осіб щепилися від грипу, в тому числі працівники обласного лабораторного центру та його територіальних підрозділів», – зазначають у лабораторному центрі МОЗ.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info дізнавалися, скільки коштує вакцина проти грипу та де її придбати у Житомирі.

Як повідомляє Житомир.info, 22 жовтня 2018 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляв, що за тиждень в області було зареєстровано 6402 випадки захворювань на грип та ГРВІ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ Лутай лабораторний центр  
Матеріали по темі