Політика

Зубко запевнив, що ЦВК не зупинила виборчий процес у 34 ОТГ, серед яких дві – в Житомирській області

9 November 2018, 14:19

ЦВК взяла до відома ухвалу Окружного адмінсуду Києва щодо зупинення дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання територіальних рад. Разом з тим – Комісія прийняла рішення щодо неможливості втручання у виборчий процес у громадах, який вже розпочався з 3 листопада і, що не зупиняє виборчого процесу.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко по звершенню засідання ЦВК, на якому він представляв позицію Уряду – інформує 8 листопада прес-служба віце-прем’єр-міністра.

На засіданні ЦВК урядовець ініціював зустріч з членами Центрвиборчкому щодо обговорення горизонтів подальшої реалізації реформи місцевого самоврядування.

«Реформа не може бути безкінечною. Є питання щодо адміністративно-територіального устрою, які необхідно швидко вирішувати. Наша ціль – місцеві вибори у жовтні 2020 року мають пройти на новій територіальній основі та на умовах покриття всієї території України об’єднаними територіальними громадами. Ми напрацювали чіткі цілі і завдання подальшої реалізації реформи місцевого самоврядування до 2020 року. Але починати їх виконувати необхідно вже зараз! Серед першочергових – прийняття вже до кінця року ЗУ №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України», максимальне стимулювання подальшого об’єднання тергромад або приєднання, зокрема, до міст обласного значення. У 2019 році – провести одночасні вибори до ВРУ та в останніх добровільно об’єднаних громадах. З паралельним прийняттям адміністративного рішення про об’єднання громад згідно перспективних планів. Це дозволить сформувати перспективні плани об’єднання громад з повним покриттям ОТГ території України», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, здійснення цього комплексу заходів дозволить наступного, 2019 року – провести укрупнення районів в межах існуючих областей та здійснити розподіл відповідних повноважень між органами влади базового, районного та обласного рівня. До кінця 2020 року має відбутися повна інституційна реорганізація органів виконавчої влади в укрупнених районах.

Нагадаємо, 7 листопада цього року прес-службі мережі ОПОРА у Житомирській області інформувала, що Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про забезпечення адміністративного позову народного депутата Артема Вітка (фракція Радикальної партії Ляшка) шляхом зупинення дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання до вирішення спору. Це стосується 34 ОТГ, в яких перші місцеві вибори призначені на 23 грудня 2018 року і розпочався виборчий процес, серед них дві ОТГ Житомирської області – Вчорайшенська сільська об'єднана територіальна громада (Ружинський район) та Вільшанська сільська об'єднана територіальна громада (Чуднівський район).

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2018 року ЦВК скасувала вибори в Романівський селищній ОТГ через судові позови представника громади села.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК Зубко вибори ОТГ  
Матеріали по темі