Події

У Житомирській області податкова міліція викрила конвертаційний центр і вилучила в організаторів 1,2 млн грн готівки

9 November 2018, 20:53

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури області ліквідували конвертаційний центр та вилучили в його організаторів крупну суму готівки.

Про це 9 листопада повідомила Державна фіскальна служба України.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України, було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

«Для прикриття злочинної діяльності фігуранти створили низку підконтрольних транзитно-конвертаційних компаній, на рахунки яких підприємства-вигодонабувачі перераховували кошти за нібито придбані товари чи отримані послуги. У подальшому ці кошти знімалися готівкою та передавалися замовникам за вирахуванням 15%, які слугували винагородою вказаній групі осіб за надання незаконних послуг», – інформує ДФС.

Таким чином протягом 2017-2018 років було проконвертовано більше 120 млн грн.

На підставі ухвал суду було проведено обшуки в офісних приміщеннях «конверту», за місцями проживання фігурантів, в їхніх автомобілях та в приміщеннях, які ними використовувались, а також в офісних, виробничих та складських приміщеннях «клієнтів». За результатами обшуків з незаконного обігу вилучено 1,2 млн грн готівкою, печатки підконтрольних компаній, чеки для зняття готівки, картки зі зразкам підписів, копії ідентифікаційних кодів та паспортних даних фізичних осіб, чорнові записи та комп’ютерну техніку.

6 листопада у прес-службі прокуратури повідомляли, що «прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами Житомирської та Полтавської областей».

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 року у Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб, які створювали фіктивні підприємства для незаконного формування податкового кредиту. Під час обшуків виявлено та вилучено 50 печаток підприємств з ознаками фіктивності, кліше, комп’ютерну техніку, електронні ключі, бухгалтерську документацію та чорнові записи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конвертаційний центр ДФС податкова фіскальна служба  
Матеріали по темі