Політика

​«Народний фронт» - це та партія, яка будує сьогодні дороги в Україні, - Володимир Омелян

12 November 2018, 13:17

В Україні триває масштабний ремонт доріг, який реалізується завдяки співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. За рахунок залучення кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку ремонтується і об’їзна дорога навколо Житомира протяжністю у 22 км. Відповідно до інфраструктурного проекту, нова дорога буде цементною, а проїжджа частина розширеною до чотирьох смуг. Коштуватиме таке покращення 42,3 млн євро.

За ремонтно-будівельні роботи взялася китайська компанія «Sinohydro Corporation Limited», яка вже четвертий місяць працює об’єкті. Що ж до якості виконання робіт, та цим також слідкують не лише українські, а міжнародні наглядачі, зокрема, італійська компанія IRD Engineering.


Перевірити, на якому етапі ремонтних робіт знаходиться об’єкт, поспілкуватися з будівельниками й представниками технічного нагляду приїхали і високопосадовці. А саме міністр інфраструктури України Володимир Омелян та лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк. За словами останніх, це і є той показовий приклад якісної реалізації міжнародних проектів в країні, що стосуються саме будівництва доріг.

«Будівництво доріг в Україні фінансується за рахунок двох джерел. Перше джерело - це бюджет. Хочу нагадати, що у червні 20115 року я як прем’єр-міністр вніс на розгляд парламенту закон про запровадження митного експерименту. Якщо митниця перевиконує доходи, то перевиконання цих доходів по різним областям України ішло на будівництво доріг. Друге джерело - Дорожній фонд, акцизний податок з реалізованих нафтопродуктів. Третє джерело - це міжнародні кредити», - розповідає лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«Я дуже радий, що завдяки нашим об’єднаним зусиллям «Народному фронту», інших партій, які є в парламенті, Уряду, ми маємо абсолютно іншу якість реалізації міжнародних проектів. Це найдешевші кредити, які Україна може отримати. Це фактично 1-2%, які Україна виплачує протягом довгого періоду - 10-15, 20 років. За рахунок цього ми можемо будувати дороги вже сьогодні. Ми даємо Україні ту якість, яка необхідна. Тому що транспортні коридори - це життя економіки. Без перевезення вантажів економіка розвиватися не може. Якісні дороги - запорука подальшого якісного розвитку підприємництва. Я дуже щасливий, що сьогодні з нами Арсеній Яценюк, бо без планування, без закону і без політичної підтримки неможливо сьогодні в країні збудувати нічого. Я радий, що «Народний фронт» - це та партія, яка будує сьогодні дороги в Україні», - додає міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Збудувати нову об’їзну навколо Житомира підрядник обіцяє до 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Народний фронт дорога об'їзна  
Матеріали по темі