Здоров'я

​У Житомирській області – чергова хвиля підйому захворюваності на ГРВІ

14 November 2018, 10:47

За останній тиждень епідсезону (45 тиждень року) в Житомирській області на 13,7% зросла захворюваність на гострі респіраторно-вірусні інфекції.

Про це 13 листопада повідомив сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» з посиланням на завідувача відділенням організації епідеміологічних досліджень Анатолія Головченка.

«З початку епідсезону (з 40 тижня 2018 року) в Житомирській області на грип та ГРВІ захворіла 37331 особа. За останній тиждень (45 тиждень року) зареєстровано 6642 випадки захворювань, інтенсивний показник 535.1, що на 13,7% більше, ніж за попередній тиждень, і на 9,4% нижче епідемічного порогу», - інформує лабораторний центр.

У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність серед дітей зросла на 15%, найвищий показник серед дітей до 4-х років – 2637,8 на 100 тисяч дитячого населення.

За тиждень вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру обстежила 13 хворих: у 3 хворих захворювання викликані Rs – вірусами та аденовірусами. Віруси грипу не виділялись.

Нагадаємо, на 44 тижні фахівці відзначали зниження захворюваності на ГРВІ у Житомирській області. У Житомирі ж захворюваність навпаки зросла - за рахунок маленьких хворих (0-4 роки).

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області ускладнились погодні умови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода грип ГРВІ лабораторний центр  
Матеріали по темі