Влада

​У Житомирі проходить всеукраїнський форум з децентралізації, модератор – екс-прем’єр-міністр

16 November 2018, 12:46

16 листопада в Житомирському інституті медсестринства для лідерів громад регіону, представників бізнесу і влади проходить форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку», модератором якого є прем’єр-міністр України часів Ющенка Юрій Єхануров.

Про це повідомила пес-служба Житомирської міської ради.

Захід проходить «з метою обміну досвідом з реалізації розвиткових проектів».

«У роботі форму беруть участь Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма. Модератори дискусій - Юрій Єхануров, громадський активіст, Прем’єр-міністр України (2005-2006 рр.), Міністр оборони України (2007-2009 рр.) та Андрій Куликов, журналіст, редактор, радіо-, телеведучий, медіа-експерт. Більше 180 учасників форуму у форматі чотирьох пленарних сесії долучаться до обговорень на тему соціального, економічного потенціалу та можливостей розвитку, а також обміну кращими практиками місцевих та регіональних проектів у Житомирській та сусідніх областях», - інформує мерія.

«Реформа децентралізації дала Житомиру нові можливості для розвитку. Ми ніколи раніше не відчували такої підтримки від держави, в тому числі й фінансової. З кожним роком розмір державної субвенції зростає. За підтримки держави вдалося реалізувати багато важливих проектів: термосанація, реконструкція і капітальний ремонт закладів освіти, придбання медичного обладнання для лікарень міста, встановлення лічильників теплової енергії в будинках тощо», - сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

З його слів, у 2018 в Житомирі відкрили два сучасних навчальних заклади – міська гімназія №3 та дитячий садочок №58. Наступного року у Житомирі після масштабної реконструкції почнуть функціонувати одразу два стадіони – «Полісся» і «Спартак».

«Житомирська область є лідером в децентралізації. Я вважаю, що реформа децентралізації в регіоні набула таких масштабів, що не потрібно вже нікого переконувати, щось доводити чи пояснювати. Наразі інший період, коли люди самі розуміють переваги об’єднання. Наразі в нас 54 громади, в тому числі й ті, що йдуть на вибори», - цитує голову Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича прес-служба ОДА.

Під час форуму очікуються чотири дискусії: «Реформи Non-Stop. Реалії та перспективи децентралізації в Україні: регіональний вимір», «Громада, влада, бізнес: партнерство заради добробуту», «Міжнародна співпраця – можливості для громад» та «Проекти місцевого розвитку. Кращі практики».

Нагадаємо, восени 2018 Геннадій Зубко назвав Житомирську область лідером децентралізації в Україні: тут немає жодного району, де не створені ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, на сьогоднішньому форумі прозвучало, що ЦНАПи Житомирської області перерахували до місцевих бюджетів 76,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: децентралізація форум Єхануров  
Матеріали по темі