Суспільство

Жителів Житомирської області закликають поставити свічку у вікні на вшанування жертв голодоморів

20 November 2018, 10:43

У Житомирі біля пам’ятного знаку «Сумуючий Янгол» хвилиною мовчання, спільною молитвою та запаленням лампадок вшанують пам’ять жертв геноциду Українського народу – голодоморів 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років.

Про це 20 листопада повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Мітинг-реквієм пройде в суботу, 24 листопада, біля пам’ятного знака «Сумуючий Янгол» на майдані Путятинському в Житомирі. Початок о 15.30 год. Під час вшанування відбудеться спільний молебень представників Ради Християнських церков Житомирщини та запалення лампадок», - інформує ОДА.

Також у цей день відбудеться загальноукраїнська хвилина мовчання та акція «Засвіти свічку». Із настанням темряви жителів Житомирщини закликають запалити і поставити на підвіконня свічку на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

За даними Українського інституту національної пам’яті, акція «Запали свічу» відбудеться по всій країні 24 листопада о 16 годині.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року жителів Житомирської області закликали пошукати у фотоархівах знімки 1930-х років для всеукраїнської акції «Пам’ять роду», метою якої є пошук і збір спогадів нащадків тих, хто пережив голодомор.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році біля Сумуючого янгола житомиряни ділилися спогадами про страшний голод 30-х і закликали пам’ятати не тільки героїв України, але й її катів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: свічка голодомор Сумуючий янгол  
Матеріали по темі