Події

​У Житомирській області затримали солдата, який продавав патрони та тротил, привезені із зони ООС

22 November 2018, 17:57

У Житомирській області затримали військовослужбовця-контрактника окремої механізованої бригади, що дислокується у Новограді-Волинському. Чоловік збував боєприпаси, привезені з зони проведення ООС.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

«22 листопада військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України під час збуту вибухових речовин викрито та затримано солдата - військовослужбовця контрактної служби однієї з військових частин окремої механізованої бригади ЗСУ, що дислокована на Житомирщині. Затримання проводилось разом із співробітниками слідчого відділу Новоград-Волинського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області за оперативного супроводження співробітників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області та Новоград-Волинського міжрайонного відділу УСБУ в Житомирській області», - повідомляє військова прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний військовий-контрактник нещодавно повернувся у складі військової частини після виконання завдань в районі проведення Операції Об’єднаних сил. Саме там затриманий незаконно здобував бойові припаси та вибухові речовини та налагодив канал їх постачання на територію Житомирської області.

Зокрема, 3 вересня 2018 року близько 22:20 в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій, діючи під контролем правоохоронних органів, вказаний військовослужбовець здійснив збут бойових патронів калібру 7,62 мм в кількості 200 одиниць, за грошові кошти у сумі 4 тисячі гривень.

22 листопада 2018 року зловмисник здійснив знову ж-таки під контролем правоохоронних органів повторний продаж небезпечного «товару», а саме - тротилу вагою 400 гр. за грошові кошти у сумі 3 тисячі гривень, та одразу був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вибухову речовину та грошові кошти вилучено.

Затриманому військовослужбовцю на даний час планується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, подання до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та арешт майна. Наразі за місцем проживання затриманого військовослужбовця та у місцях вірогідного знаходження інших зброї та боєприпасів тривають обшуки.

За інформацією прес-служби Служби безпеки України у Житомирській області, «клієнтів» зловмисник підшуковував на тематичних інтернет-форумах та через знайомих із кримінальних кіл. Затримали контрактника на одній із вулиць Житомира.

«Правоохоронці затримали контрактника на одній із вулиць Житомира під час чергової спроби збуту двох тротилових шашок загальною вагою 400 грамів та засобів детонації до них і 20 патронів за 3 тис. грн. Раніше правоохоронці задокументували продаж зловмисником 200 патронів на суму 4 тис. грн. У ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили ще 5 гранат для підствольного гранатомета, засоби детонації та майже 600 набоїв», - повідомили Житомир.info в прес-службі СБУ в Житомирській області.

Нагадаємо, 15 листопада у Житомирі затримали двох військових, які продавали вибухові речовини, привезені із зони ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ООС військовий зброя вибухівка прокуратура затримання  
Матеріали по темі