Місто

У Житомирському військкоматі відзначили волонтерів та зібрали подарунки для військових

5 December 2018, 16:01

У Міжнародний День волонтера, 5 грудня, у приміщенні міського військкомату, відзначили найактивніших представників благодійних та громадських організацій Житомирщини, які допомагають військовим та населенню у зоні ООС.

Волонтерка Наталія розповідає, що почала допомагати військовим та постраждалим у зоні бойових дій після того, як одного із членів її родини призвали до війська. Жінка почала займатися волонтерством із командою однодумців, пізніше приєдналася до Благодійного фонду «Волонтери - воїни добра».


«Розпочала займатися волонтерством, коли зятя призвали в 95-ту бригаду. Всидіти вдома не змогла, тому вирішила займатися із командою однодумців. Ми плетемо сітки, також до нас долучаються діти, передають малюнки та продукти. Ми ще допомагаємо жителям Луганської області, селам, які є під обстрілами, продуктами харчування і одягом», - розповіла секретар БФ «Волонтери - воїни добра» Наталія Черняєва.

«Як і більшість волонтерів в Україні, я теж хотів піти воювати, але сімейні обставини та діти не дали можливості, тому вирішив допомагати. Спочатку допомагав друзям та родичам, зараз уже бригадам. Ми з 2014 року безперервно їздимо на фронт у найгарячіші точки. Фактично, уже, мабуть, немає місця, де ми не були», - розповів голова ГО «Волонтери Полісся» Валерій Місько.

Також до Дня Збройних сил учні житомирських шкіл долучилися до акції «Дякуємо захисникам», в рамках якої зібрали необхідні речі та подарунки для військовослужбовців.

«Наші діти приготували на уроці праці печиво для наших воїнів, малювали малюнки, писали листи», - розповіла учениця ЗОШ № 22 Ольга Перестюк.

«Ми дуже хочемо, щоб вони скоріше повернулися додому до своїх сімей: дітей, жінок, батьків. Щоб вони прийшли живі та здорові. Я дуже їм дякую, особисто від себе, що я сплю спокійно і знаходжуся зі своїми батьками, що спокійно ходжу до школи», - додала учениця ЗОШ № 22 Софія Реготун.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер військкомат школярі  
Матеріали по темі