Місто

Житомиряни просять владу почистити від водоростей дно річки Тетерів у гідропарку

6 December 2018, 09:45

Наступного року буде проконтрольовано готовність КП «Парк» до сезону відпочинку на воді.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Вікторії Краснопір на петицію «Почистити від водоростей дно берега на пляжі на Корбутівці».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Аліни Новак 5 червня 2018 року була опублікована на сайті Житомирської мерії та вже 12 серпня набрала необхідну кількість голосів.

«Прошу працівників гідропарку розчистити від водоростей берег пляжу, так як зайти покупатися можна тільки в одному місці. Береги двох пляжів заросли, зайти купатися – гидко», - йдеться в тексті петиції.

«Розглянувши електронну петицію щодо очищення дна р. Тетерів вздовж берега біля двох пляжів в районі гідропарку КП «Парк» Житомирської міської ради, інформуємо про наступне. Відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 року №301, при влаштуванні пляжів та місць масового відпочинку людей на водних об’єктах від балансоутримувачів (власників) вимагається здійснити ряд заходів з обстеження та очищення дна пляжу (водного об’єкта). На виконання вказаних вимог Житомирською міською комунальною рятувальною службою на воді Житомирської міської ради щорічно здійснюється підготовка пляжів та місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до сезону відпочинку, за результатами яких балансоутримувачу видаються такі документи: паспорт підводної частини акваторії пляжу (водного об’єкта), акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу, карта виміру глибин дна акваторії пляжу, акт про усунення небезпечних для купання предметів з дна акваторії пляжу (копії зазначених документів додаються https://fex.net/481100059341).

Зміст петиції доведено до директора КП «Парк» Житомирської міської ради з метою належної організації роботи з підготовки пляжів та місць відпочинку, підсилення контролю за якістю прибирання прибережної смуги працівниками підприємства. В квітні 2019 року будуть проведені організаційні заходи щодо готовності КП «Парк» Житомирської міської ради до сезону відпочинку на воді, де буде проконтрольовано готовність пляжів до прийняття відвідувачів», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня головний архітектор Житомира Юрій Безбородов показав, який вигляд може мати алея в гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція гідропарк водорості річка  
Матеріали по темі