Влада

У маслі, яке постачалося з Житомирської області в магазини та дитсадки інших регіонів, виявили рослинні жири, – Держпродспоживслужба

12 December 2018, 09:39

У декількох областях України, при лабораторних дослідженнях виявили, що масло, яке реалізовувалося та постачалося з Житомирщини – фальсифіковане.

Про це 11 грудня поінформувала прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Відповідно до листів головних управлінь Держпродспоживслужби в Полтавській, Сумській, Івано-Франківській, Вінницькій областях та м.Києві у продукції ДП «Ружин-молоко» при лабораторних дослідженнях молочної продукції (масла солодковершкового) відібраної при здійсненні заходів державного контролю, виявлено фальсифікацію – продукція не відповідає параметрам вказаним на пакуванні. При дослідженні виявлялись немолочні жири в т.ч. рослинні жири. Продукція відбиралася як в реалізаційній мережі так і в дошкільних навчальних закладах. Інформація оприлюднена відповідно п.2, ч.2 ст.20 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017 р. №2042-VIII», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2013 року депутат Житомирської міськради Наталія Боровська відібрала зразки масла у дитсадку та з’ясувала, що дітей годують спредом. 2 грудня заступник міського голови Наталія Леонченко спростувала цю інформацію і запевнила, що дітей годують безпечними продуктами.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: масло фальсифікат рослинні жири Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі