Події

Слідчі просять дозвіл на арешт майна, вилученого під час обшуків в єпархіях УПЦ МП у Житомирській області

13 December 2018, 11:24

Слідчі слідчого управління головного управління Нацполіції в Житомирській області звернулися до суду з клопотанням про надання дозволу на арешт майна, вилученого в єпархіях УПЦ МП.

Відповідних клопотання Корольовский районний суд м.Житомира розглядав 5 грудня. Йдеться про майно, вилучене під час обшуків 3 грудня 2018 року.

«Старший слідчий СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_1 , за погодженням з прокурором Житомирської областої прокуратури ОСОБА_2, звернувся до слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира із клопотанням про накладення арешту на майно, яке вилучене у ході обшуку у приміщенні Овруцько-Коростенської єпархії, що за адресою: м. Овруч, вул. Соборна, 3. Обґрунтовуючи клопотання слідчий вказує, що досудовим розслідуванням установлено, що протягом грудня 2017 січня 2018 року на території Овруцького району та в соціальних мережах всесвітньої мережі Інтернет розповсюджувались листівки та друковані видання від імені керуючого Овруцько-Коростенською єпархією УПЦ митрополита Віссаріона. Відомості про вчинення вказаного злочину 30.01.2018 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22018060000000003. Попередня правова кваліфікація - ч. 1 ст. 161 КК України. Корольовським районним судом м. Житомира 29.11.2018 винесено ухвалу, відповідно до якої надано дозвіл на проведення обшуку у приміщенні Овруцько-Коростенської єпархії, що за адресою: м. Овруч, вул. Соборна, 3», - зазначається в ухвалі суду.

Частиною 1 статті 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» передбачене покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Слідчий просив надати дозвіл на арешт майна, вилученого в ході обшуку приміщення Овруцько-Коростенської єпархії.

Також співробітники ГУНП просили дозвіл на арешт майна, вилученого під час обшуку будівлі Єпархіального управління Житомирської і Новоград-Волинської єпархії УПЦ, що знаходиться у Житомирі на вул. Перемоги, 17.

Ще одне клопотання стосується ноутбуку, вилученого в київському ТОВ «Новий друк».

«Працівниками СУ ГУНП в Житомирській області 03.12.2018 спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області на виконання ухвали суду проведено обшук нежитлової будівлі виробничих майстерень, комплексу будівель невиробничої бази, які знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 1, що на праві приватної власності належить ТОВ «Новий друк», у ході якого вилучено ноутбук «Toshiba»s/n 35056094w в корпусі чорного кольору. Ініціатор клопотання зазначає, що враховуючи той факт, що злочинні дії вчинялись з використанням електронно-обчислювальної техніки, мобільних телефонів, флеш-накопичувачів, оптичних дисків, а також брошур, книг та інших друкарських видань, слідство вважає, що на речах, вилучених у ході обшуку нежитлової будівлі виробничих майстерень, комплексі будівель невиробничої бази, які знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 1, що на праві приватної власності належить ТОВ «Новий друк», збереглись сліди та містяться інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, з метою запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження просить накласти арешт на ноутбук «Toshiba», - йдеться у відповідній ухвалі Корольовського райсуду.

По всім трьом клопотанням ухвала слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира Маслак В.П. була однаковою – повернути для усунення недоліків.

«Встановити строк для усунення зазначених недоліків 72 години з моменту отримання копії ухвали. Після усунення недоліків сторона кримінального провадження не позбавлена права повторно звернутися із даним клопотанням до суду в загальному порядку. Ухвала оскарженню не підлягає», - вирішила суддя Віта Маслак.

Нагадаємо, управління СБУ в Житомирській області повідомляло, що під час обшуків були виявлені друковані матеріали з ознаками релігійної ворожнечі.

Як повідомляв Житомир.info, 3 грудня 2018 року в Житомирській області правоохоронці проводили обшуки у будівлях, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обшук суд церква УПЦ МП  
Матеріали по темі