Суспільство

​Житомирські лісівники вже продали понад 30 тис. ялинок і сосен

22 December 2018, 09:40

Державні лісогосподарські підприємства Житомирської області вже продали понад 30 тисяч ялин та сосен.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«В 146 пунктах продажу хвойних дерев йде жвава торгівля – українці поспішають прикрасити свою оселю головним атрибутом свята. Середня ціна, за якою цьогоріч реалізують різдвяні красуні, складає 55 грн. Загалом державні лісогосподарські підприємства області вже продали понад 30 тисяч ялин та сосен», - поінформували 21 грудня лісівники.

Найбільшим попитом користуються білокоровицькі та радомишльські деревця – тут реалізували майже 7 тисяч та понад 5 тисяч штук ялинок і сосен.

«Наші ялинки роз’їхалися всією Україною: і на Дніпропетровщину, і на Херсонщину, в Київську та Запорізьку області», - розповідає головний лісничий Білокоровицького лісгоспу Руслан Бондарчук.

Аби хвойні молодняки не потерпали від нападів «чорних» лісорубів, 130 рейдових бригад, в складі яких понад 4 сотні державних лісових охоронців, щоденно виїжджають на охорону насаджень. На сьогодні жодного порушення не зафіксовано, а це означає, що наші громадяни віддають перевагу заготовленій в законний спосіб та вирощеній спеціально до свят ялинці. Лісівники вкотре наголошують, що сума штрафу та шкоди, яку доведеться сплатити порушнику за самовільно зрубане деревце, значно перевищує його вартість на ялинковому ярмарку.

Нагадаємо, лісівники Житомирської області підготували на продаж півмільйона новорічних дерев. Скільки коштують живі новорічні красуні від лісівників читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня міськвиконком затвердив місця ялинкових базарів у Житомирі: в центрі новорічні дерева будуть продавати на вулиці Небесної сотні.

Де ще в Житомирі та районі можна купити живу ялинку, читайте тут. Про ціни на ялинковому базарі в Житомирі дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка лісівник ЖОУЛМГ ялинковий базар  
Матеріали по темі