Влада

Департамент містобудування Житомирської міської ради оприлюднив звіт про проекти, концепції та конкурси 2018 року

22 December 2018, 10:28

Департамент містобудування та земельних відносин міської ради вирішив підвести підсумки в архітектурному та містобудівному житті Житомира.

Інформація оприлюднена 21 грудня на Facebook-сторінці департаменту.

За цей рік було розроблено, розглянуто та затверджено низку цікавих для міста проектів та об'єктів. А саме:

- Вперше у житті Житомира на міському рівні був профінансований та розроблений проект інтер'єрів для освітнього об'єкта - гімназії №3. Проект вийшов гарний, сучасний, відповідаючий вимогам "Нової української школи" та безбар'єрного середовища.

- Було розроблено, погоджено та розпочато реалізацію проекту капітального ремонту скверу на розі вул. Небесної Сотні та Лятошинського.

- було змінено та впроваджено нову концепцію для центральної пішохідної вулиці міста - Михайлівської. За рік змінилось біля 70% закладів громадського харчування, відкрились нові, оновились старі.

- Разом з КП "Зеленбуд" було розроблено концепцію сезонного озеленення вулиці та реалізована арт-інсталяція, що безумовно привернуло увагу до вулиці.

- за допомогою КП "Міськсвітло" та підприємців вулиці була реалізована концепція новорічної ілюмінації Михайлівської

- за участю КП "УАШ" реалізована стратегія комфортного пішохідного простору на протязі реконструйованої частини вул. Київської (боларди та стовпчики), що обмежило стихійне паркування автівок та суттєво покращило комфорт пересування для пішоходів

- за участю КП "Зеленбуд" було реалізовано проект поточного ремонту скверу біля кінотеатру "Україна"

Проекти та концепції:

- розроблена концепція архітектурного освітлення фасадів історичних будівель по вул. Михайлівській, обласної Філармонії, військової прокуратури

- розроблений та затверджений проект реконструкції центральної алеї Гідропарку

- розроблений проект реставраційного ремонту паркових сходів у парку ім. Гагаріна та громадського простору Набережної

- розроблений проект фасадів, інтер'єрів Прозорого офісу та благоустрою прилеглої території у Корольовському районі міста

- розроблена концепція по організації торгівельних Квіткових рядів

- затверджені фасади та об'ємно просторове рішення торгівельно-офісної будівлі по вул. Київська, 40

- затверджені фасади та об'ємно просторове рішення торгівельно-офісної будівлі по вул. Київська, 6

- затверджений проект сміттєпереробного заводу у м. Житомирі

- розглянуто проекти встановлення пам'ятників Степану Бандері та Івану Сльоті

Конкурси:

- оголошено та проведено конкурс "Кращий міський парклет"

- оголошено та проведено конкурс на кращу пропозицію по реновації внутрішнього простору Водонапірної вежі та містобудівне рішення вул. Пушкінської та прилеглих скверів.

- оголошено та знаходиться у стадії проведення конкурс на кращу пропозицію пам'ятника Воїнам АТО Житомира та Житомирщини

- оголошено та знаходиться у стадії проведення закритий містобудівний конкурс на майдани Соборний на Перемоги.

І це не все.

А ще купа поточної роботи: відповіді на численні інформаційні запити громадських об'єднань та активістів, погодження паспортів фасадів, інформаційних вивісок та реклами з впровадженням "Архітектурно-художньої концепції", бігбордів та сітілайтів. Розгляд проектів землеустрою, благоустрою та проектів "Бюджету участі", проектів літніх майданчиків закладів громадського харчування та об'єктів сезонної торгівлі.

Також у цьому році на рівні Міністерства регіонального будівництва прийнято багато змін до ДБНів, що безпосередньо вплинуть на нас з вами у майбутньому: як у частині безбар'єрного середовища, так і по "нормалізації" нормативів з ущільнюючої забудови та її поверховості, також і по нормам для пішохідних тротуарів і багатьом іншим. Зміни дуже вплинуть на трансформацію міського середовища та відчуття комфорту під час перебування у ньому.

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2017 року на посаду директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради був призначений Ігор Блажиєвський, з 21 серпня цього ж року головним архітектором Житомира працює Юрій Безбородов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада департамент архітектура містобудування  
Матеріали по темі