Місто

​У Житомирі працює 15 одиниць снігоприбиральної техніки, - комунальники

22 December 2018, 16:01

З самого ранку 22 грудня у Житомирі почав йти сніг. У міській раді запевняють, що з початком снігопаду почала працювати й снігоприбиральна техніка.

«З ранку 22 грудня, з початком снігопаду, комунальні служби міста заступили на чергування. Техніка комунальних підприємств «Управління автомобільних шляхів», «Експлуатації штучних споруд», «Зеленбуду» проводить превентивну обробку доріг», - повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

За словами керівника КП «УАШ» Сергія Янушевича, по місту працює 15 одиниць великої техніки.

«Станом на 14.00 по місту працює 12 одиниць великої техніки, які займаються обробкою вулиць протиожеледною сумішшю. Також задіяні трактори із відвалами та щітками, у кількості 3 одиниці, для згрібання та підгортання «снігової маси» під узбіччя. Крім того, по тротуарах працюють «протиожеледні» бригади, які обробляють їх бішофітом та згрібають сніг», - розповів директор КП«УАШ» Сергій Янушевич.

На прибирання скверів, мостів, прибудинкових територій задіяно 24 одиниці техніки та більше 300 робітників.

Наразі інспектори з благоустрою проводять попереджувальну роботу з балансоутримувачами територій, щодо необхідності своєчасного прибирання снігу.

У міській раді нагадують, що керівники підприємств, установ й організацій на власних та закріплених територіях зобов’язані утримувати в належному санітарному стані покриття тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об'єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів та інших об'єктів торгівлі, авторемонтних майстерень, автомийок, підприємств, установ, організацій на відстані 20 м по периметру об'єкту чи землекористування та до проїжджої частини вулиці. За несвоєчасне прибирання прилеглих територій від снігу та льоду передбачені штрафи.

Нагадаємо, житомирських водіїв попереджали про ускладнення погодних умов з 22 грудня: очікується дощ зі снігом та ожеледиця на дорогах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ сніг ожеледиця снігоприбиральна техніка  
Матеріали по темі