Місто

​У Житомирі офіційно відкрили «Дім ветерана» та влаштувавши новорічне свято для дітей військовослужбовців

22 December 2018, 16:56

Напередодні Нового року в Житомирі офіційно запрацював «Дім ветерана». Такий собі відкритий простір для АТОвців, ветеранів війни та їхніх сімей, що стане як майданчиком для простого спілкування, так і для освітніх проектів за участі останніх.

«Відкритий простір, де можна буде спілкуватися. Сюди будуть приходити юристи, консультувати. Що стосується психологічної реабілітації. Дім ветерана знаходиться на базі Центру вертебрології, де проходить фізична реабілітація і воно виходить у комплексі. Ми іще хочемо використовувати простір для навчання, запрошувати хлопців, які хочуть відкрити власну справу. У нас уже є попередні домовленості з економічною школою розвитку, школою лідерства, з регіональним розвитком. Для того, щоб навчати хлопців - ветеранів написанню бізнес-плану, пошуку донорів, інвестицій для відкриття власних справ», - розповідає голова Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України Володимир Лагута.


Відкриття «Дому ветерана» відбулось не зі звичними офіційними промовами, а з новорічним настроєм, дитячим сміхом та забавами, які влаштували для малечі військовослужбовців.

«Дім ветерана вже працює, нарешті, сьогодні він вже відкрився. Сьогодні ми проводимо свято для дітей. Запрошені дітки сімей загиблих, саме з Житомира. Адже ми не можемо охопити всіх. Також запрошені учасники бойових дій, ветерани і та команда, яка тут займалась: ремонтом, встановленням, програмами, проектами, яка тут буде працювати», - каже голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.

Діти, не стримуючи емоцій, зізнаються: від святкового вогника у захваті, та дякують за влаштоване свято. До прикладу Ліза, окрім іншого, іще й дякує своєму батькові, називаючи його справжнім героєм.

«Герой - батько, добрий та захисник. Все круто! Ми танцюємо, усілякі батли, знайомимось», - зізнається Єлизавета Лагута.

Упродовж святкового вогника на імпровізованій сцені, поблизу гарно вбраної ялинки, діти розважалися не тільки граючись та підтанцьовуючи з аніматорами, а і співали патріотичних пісень під акомпанемент відомої волонтерки – бандуристки – Світлани Ніконорової.

Нагадаємо, житомирський Дім ветерана планували відкрити ще до кінця 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 5 травня 2018 року в облдержадміністрації підписали меморандум про створення на базі обласного центру вертебрології та реабілітації «Дому ветерана».

24 травня на внутрішньому подвір’ї Верховної Ради відбувся благодійний концерт «Там, де ми – там Україна!», метою якого є привернути увагу до створення стартового для України проекту «Дім ветерана» у Житомирі на базі Центру вертебрології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дім ветерана АТО центр вертебрології Новий рік  
Матеріали по темі