Влада

Житомирська РДА вимагає від Галини Чижової спростувати недостовірну інформацію і 100 тис. грн за моральну шкоду

29 December 2018, 12:17

Богунський районний суд м.Житомира розглядає справу за позовом Житомирської районної державної адміністрації до Чижової Галини Харитонівни про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди в розмірі 100 тис. грн.

28 листопада 2018 року суд ухвалив відкрити провадження за позовом Житомирської РДА та призначити підготовче засідання у справі на 5 березня 2019 року.

«Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати відомості, викладені та поширені відповідачем в соціальній мережі Фейсбук (Інтернет) на своїй особистій сторінці про те, що посадові особи Житомирської райдержадміністрації покривають жорстоке побиття дітей-сиріт та насилля над ними, порушують права дітей на освіту та на здоровий розвиток, як такі що не відповідають дійсності та ганьблять честь, гідність та ділову репутацію голови Житомирської райдержадміністрації ОСОБА_3, заступника голови райдержадміністрації ОСОБА_4 та начальника у справах дітей райдержадміністрації ОСОБА_5. Зобов’язати відповідача спростувати протягом тижня з дня набрання рішення суду законної сили недостовірну інформацію через мережу Інтернет на сторінці Фейсбук, на Інтернет сайті «Житомир-Інфо» та місцевій газеті опублікувати спростування недостовірних відомостей. Також просить зобов’язати відповідача шляхом видалення із архіву особистої сторінки на Фейсбуці в публікаціях всю недостовірну інформацію та стягнути на користь позивача моральну шкоду у сумі 100000 грн», - зазначається в ухвалі.

Загалом на розгляді у Богунському райсуді зараз перебуває три справи, де фігурує Галина Чижова.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2017 року Корольовський районний суд м.Житомира вирішив залишити без розгляду позов Галини Чижової до мера Житомира Сергія Сухомлина про захист честі, гідності і ділової репутації. У вересні 2018 року Корольовський районний суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.173 КУпАП, відносно Галини Чижової, яке стосувалося порушення нею громадського порядку під час засідання виконкому Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд РДА Чижова  
Матеріали по темі