Місто

​Житомиряни зі смолоскипами пройшли ходою в 110-ту річницю з дня народження Степана Бандери

1 January 2019, 20:32

Кілька сотень житомирян долучились до смолоскипної ходи в 110-ї річницю з дня народження Степана Бандери. У супроводі кількох десятків поліцейських, вигукуючи націоналістичні гасла, колона пройшла центральними вулицями міста.


«Степан Андрійович Бандера - це не просто людина, яка жила, це не просто ідеолог українського націоналізму. Не просто людина, яка писала певні тексти і яка надихала цим українців. Це людина-символ, і це дуже важливо. Особливо в такий час, коли в Україні війна, коли ми воюємо проти того самого ворога, проти якого боровся і Бандера, і Українська повстанська армія, і Організація українських націоналістів, нам цей символ необхідний. Ті роки голодоморів, ті роки політичних репресій, ті роки знищення українського народу просто за те, що він є український народ, вони більше не повторяться. Українці посядуть своє почесне місце в системі європейських народів світу і принесуть ще багато користі цьому світу. Бо ми будемо могутніми», - певен житомирянин Леонід Мацієвський.

«Степан Бандера був нашим колегою, членом «Пласту», і саме «Пласт» дав йому той вишкіл, той характер, завдяки якому він став тим, ким він став, власне - провідником Організації українських націоналістів та й відомим діячем українського визвольного руху», - каже член Житомирського осередку НСОУ «Пласт».

Завершилась хода біля місця, де в майбутньому планують встановити пам'ятник Степану Бандері.

Як повідомляв Житомир.info, 1 січня 2018 року у Житомирі учасники смолоскипної ходи у супроводі кількох десятків поліцейських пройшли від пам’ятника Шевченку до вулиці Степана Бандери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бандера націоналіст хода ОУН  
Матеріали по темі