Місто

Житомирська міська рада судиться за квартиру, яку надали багатодітній родині

9 January 2019, 10:43

У квартири, яку міська рада виділила багатодітній родині, де зараз вже 13 дітей, з’явився власник, і тепер він хоче відсудити житло.

Про це на черговому засіданні міськвиконкому 9 січня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин та попросив внести додаткове питання до порядку денного, яке стосується спірної ситуації щодо житла для багатодітної родини.

«Надали квартиру багатодітній сім’ї, на той час у них було 11 дітей. Ми надали комунальну чотирикімнатну квартиру. А згодом з’явились претензії від сторонніх осіб на цю власність. Вийшло так, що за цією адресою прописали 83-річну бабусю з Черняхівського району, яка ніколи там не жила. Коли наша багатодітна родина прийшла вселятися – там уже чиїсь робітники робили ремонт. Всі розуміємо, як це відбувається. Тож на 23 січня у нас призначений суд. Маємо розглянути на виконкомі додаткове рішення з цього приводу», - пояснив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в липні 2016 року мер розповідав про схему приватизації комунальних квартир, яку налагодили в деяких ЖЕКах. Як приклад він наводив ситуацію з чотирикімнатною квартирою на Польовій: прописується якась бабуся, з нею укладаються договір про утримання і після її смерті квартира переходить тим, хто бабусю утримував, вони через суд доводять своє право власності.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про надання 4-кімнатної квартири багатодітній родини, яка виховує 11 дітей, ухвалили на засіданні виконкому Житомирської міської ради 20 липня 2016 року. Відповідний проект рішення був опублікований на сайті міськради 19 липня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком квартира Сухомлин  
Матеріали по темі