Суспільство

​За рік у Житомирській області 14 закладів позбавили ліцензій за продаж алкоголю дітям

9 January 2019, 12:57

У 2018 році 14 закладів у Житомирській області позбавили ліцензій та наклали штрафів на 129,2 тис. грн за реалізацію алкоголю дітям.

Про це за підсумками року 9 січня повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

«У 2018 році в Житомирській області було виявлено та задокументовано 56 фактів порушення вимог ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» (яке включає продаж спиртного неповнолітнім, ред.). Адміністративними комісіями оштрафовано недобросовісних продавців на 18615 грн, 14 закладів позбавлено ліцензії та накладено штрафів у розмірі 129200 грн», - йдеться в дописі «дитячої» поліції у фейсбук.

Також ювенальна превенція наводить статистику: за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна займає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму. 87% українських школярів хоча б раз пили алкогольні напої, 26% – вживають алкоголь кілька разів на місяць.

«З метою протидії вживання дітьми алкогольних напоїв та тютюнових виробів працівники поліції Житомирщини постійно проводять превентивну роботу серед дітей та профілактичну роботу з продавцями та власниками торгівельних закладів, що реалізують алкогольні напої та тютюнові вироби», - інформує ювенальна превенція.

Нагадаємо, за 10 місяців 2018 року виробників та продавців алкоголю в Житомирській області оштрафували на 8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні Нового 2019 року поліцейські задокументували факти продажу дітям алкоголю на Різдвяному ярмарку в Житомирі, а пізніше ювенальна превенція просила продавців ярмарку не спокушати неповнолітніх алкоголем. На початку 2018 року член Житомирського міськвиконкому Віра Гринишина зафіксувала продаж алкоголю на Різдвяному ярмарку: її неповнолітній доньці тоді з-під поли продали півлітра коньяку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина алкоголь ювенальна превенція  
Матеріали по темі