Місто

​На військовому кладовищі в Житомирі попрощались із Євгеном Мошківським, який потребував пересадки серця

9 January 2019, 14:57

На Смолянському військовому кладовищі в Житомирі попрощались із військовослужбовцем 24-ї окремої механізованої бригади Євгенієм Мошківським.

Молодий чоловік, якому 5 січня 2019 року виповнилось 32 роки, був мобілізований до війська навесні 2015 року і повернувся з війни влітку 2016-го. Після повернення Євген часто жалівся на біль у грудях і пояснював матері це тим, що йому «болить душа за хлопців».


Після обстеження лікарі виявили, що в чоловіка дуже низька фракція викиду серця, яка згодом почала ще більше падати. Лікарі сказали родині, що необхідно робити пересадку серця, яка коштує 130 тисяч доларів. Втім, Євген не дожив до операції і помер 8 січня 2019 року.

«Ми працювали раніше разом на будівельній фірмі вантажниками, потім комірниками. Женя - працьовитий, позитивний хлопець. Дуже щирий, завжди мав відкрите серце. В моїй пам’яті він залишиться отаким от веселим, для нього немає проблем, він завжди дуже легко дивився на труднощі. Я вже працював в Києві, він поділився про свій стан здоров’я, що в нього проблеми з серцем. Але він дуже легко це сприймав, і я спочатку йому навіть не повірив. Він прагнув зустрітись. Я, на жаль, не мав такої можливості, бо працював, і ми так і не зустрілись. Він назавжди залишиться такою відкритою людиною», - розповідає знайомий Євгена Сергій.

Як повідомляв Житомир.info, 27 вересня 2018 року на сесії міської ради до депутатів з проханням про допомогу у зборі коштів на операцію з пересадки серця звернулася мати бійця 24-ї бригади Євгена Мошківського. Журналістам Житомир.info мати-пенсіонерка розповіла, що потрібно 130 тисяч доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО Мошківський військовий  
Матеріали по темі