Місто

​Як працюють пункти обігріву у Житомирі та що пропонують, аби зігрітися

11 January 2019, 15:23

Зігрітися, перепочити та випити гарячого чаю - все це пропонують у житомирських пунктах обігріву. Їх цього року у місті налічується вісім. Розташовані вони у приміщеннях ВЖРЕПів та управляючих компаній. Щоб дізнатися, як працюють такі пункти, йдемо до ВЖРЕПу №5 за адресою майдан Короленка,4. Тут розповідають, що мають спеціальний куток, де будь-яка людина може залишитися на деякий час та зігрітися, однак зауважують, що за період роботи пункту обігріву таких охочих виявилося небагато.

«На даний період, коли холодна погода, люди можуть прийти. Є чай, кава, цукор, купуємо пряники і хто приходить, ми пригощаємо. Вивіска у нас також є і тут так само є. Якщо люди приходять, знають, у який період ми приймаємо, то ми можемо обігріти. Ну прийшло взагалі два чоловіки, не більше. Тому що не всі знають ще, тут район такий, що ще поруч в кафе можна зайти чай попити, тому мало. В робочий день працюємо з 8 до 17, а в суботу з 8 до 12», - говорить інженерка КП «ВЖРЕП» №5 Тамара Побережна.


У пункті обігріву за адресою проспект Миру, 2, яким опікується приватна компанія «ДомКом Житомир» розповідають, що людям, які звертаються, пропонують зігрітися у актовій залі.

«Коли пересічні громадяни звертаються, то ми можемо запропонувати випити гарячого чаю, щоб хоча б трішки зігрітись. Зараз з настанням морозів люди дійсно протягом дня звертаються. За період роботи пункту звернулося ну може чоловік 40-50», - зазначає директор ТОВ «ДомКом Житомир» Валентина Бойко.

Однак керуюча компанією додає, що зазвичай актова зала зачинена, а відкривають її тільки, якщо приходять люди.

«Відкриваємо тільки за потребою, бо, на жаль, наші люди не вміють себе поводити, скажемо, у відкритих місцях», - додає Валентина Бойко.

У пунктах обігріву обіцяють, що вони функціонуватимуть до закінчення зимового періоду та морозів.

Як повідомляв Житомир.info, у приміщеннях житомирських ЖЕКів та управляючих компаній відкрили 8 пунктів обігріву.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пункт обігріву мороз переохолодження  
Матеріали по темі