Суспільство

У дитсадках Новограда-Волинського самі пекли хліб для вихованців через незавершений тендер

11 January 2019, 15:26

У близько десятка дитсадків міста Новоград-Волинський Житомирської області були проблеми з відсутністю хлібобулочних виробів, деякі пекли їх самостійно.

Про це 11 січня повідомив офіційний сайт Новоград-Волинської міськради.

«10 січня 2019 року в соціальних мережах в групах Новограда-Волинського з’явилися ряд дописів щодо відсутності хлібобулочних виробів у дошкільних навчальних закладах міста. Реагуючи на повідомлення в соціальних мережах, заступник міського голови Оксана Гвозденко терміново здійснила об’їзд дитячих навчальних закладів задля вивчення ситуації із забезпечення повноцінного харчування дітей», - поінформував сайт мерії.

За даними відділу інформації та зв’язків, заступник мера оглянула 8 дитсадків і з’ясувала, що в деяких закладах - №№4, 14 та 15 - дійсно є проблема із забезпеченням хлібобулочними виробами. Дитсадки «Дельфін», № 2 та № 6 випікали хлібобулочні вироби самостійно.

«Справа в тому, що не відбулося перше розкриття тендерних пропозицій, і тендер на визначення постачальника хлібобулочних виробів пройшов із затримкою», - інформує сайт міськради.

За результатами об’їзду Оксана Гвозденко провела термінову нараду з керівниками дитсадків та доручила начальнику управління освіти і науки міськради Тетяні Ващук вирішити проблему із забезпеченням закладів хлібом та батонами. Жінка також має надати міському голові Віктору Весельському пояснювальну записку щодо причин відсутності хлібобулочних виробів в деяких садочках.

«Дошкільні навчальні заклади Новограда-Волинського будуть забезпечені хлібобулочними виробами у повному обсязі вже у понеділок (14 січня), оскільки тендер на визначення постачальника хлібобулочних виробів завершився - переможцем визначено ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», - інформує мерія.

На порталі ProZorro є інформація про тендер управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Житомирської області про закупівлю білого хліба та батонів до міських шкіл та дитсадків. Крім Новоград-Волинського хлібозаводу, у тендері брав участь Бердичівський хлібозавод, однак запропонував дещо вищу ціну (805 тис. грн проти 783 тис. у місцевого виробника за 18 тонн хліба). Станом на 11 січня з переможцем ще не уклали договір про постачання:

Нагадаємо, у 2015 році подібна проблема була і в житомирських садочках: переможці торгів місяць не постачали рибу, олію, деякі крупи і вершкове масло до закладів через різкий скачок цін на продукти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок харчування тендер хліб  
Матеріали по темі