Місто

У день народження Сергія Корольова в Житомирі заклали капсулу часу

12 January 2019, 14:02

У Житомирі 12 січня відзначають 112-ту річницю від дня народження видатного конструктора та вченого у галузі ракетобудування та космонавтики Сергія Корольова. Цього дня у центрі міста гості та житомиряни вшанували пам'ять академіка.

«Людина масштабу Землі, і це приклад для наших майбутніх поколінь і для наших дітей, для всіх, як треба працювати і як змінювати світ навколо себе. У нас присутня делегація з Чернівців, представники Національного космічного агентства. Відбудеться декілька таких невеликих подій, але для того, щоб ми усі пам'ятали цю дату. І ще хочу нагадати, що у нас аеропорт, який, маємо надію, що відновить свою роботу, вже носить ім'я Сергія Павловича Корольова», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Після урочистей усіх присутніх запросили на екскурсію до музею космонавтики, де заклали капсулу часу з побажаннями. ЇЇ залишили у центральній художній композиції, а відкрити планують у 2030 році.

«Ініціатива була від нашої громадськості міста, а очолив цю ініціативу департамент економіки і розвитку міськради. В цій ідеї є дуже гарний зміст, тому що мрії, які ми закладаємо, вони мають здійснитися. І я навіть бачила побажання, які писали житомиряни. Вони різні: стосуються і екології, і культури, і космічних різних звершень, і є навіть фантастичні. І дуже цікаво, чи дійсно щось відбудеться, чи може відбудеться зі змінами. Десять років - це не такий великий термін, тому я думаю, що ми всі ще побачимо, як здійснилися усі ці побажання», - розповідає директор Житомирського обласного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Ірина Дячук.

Традиційно, у день народження Сергія Корольова вхід до музею космонавтики та будинку, де проживав відомий конструктор, безкоштовний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корольов Сухомлин Дячук музей капсула часу  
Матеріали по темі