Події

У житомирському тролейбусі стався вибух

15 January 2019, 09:32

Вранці 15 січня на вулиці Великій Бердичівській у Житомирі в тролейбусі №1 стався вибух із подальшим загорянням.

Про це Житомир.info розповів очевидець.

«Я їхав в «одиниці». Десь о 9.03 між Смолянською площею і магазином, в районі воріт старого єврейського цвинтаря, водій загальмував, і в його кабіні пролунав потужний вибух, який супроводжувався спалахом вогню. Тролейбус зупинився, всі троє дверей відчинилися, і пасажири в паніці почали виходити з транспорту. Ми з кількома пасажирами кинулися до водія, який уже вийшов з кабіни і ганчірками почав гасити полум’я, яке йшло з-під панелі», - розповів Анатолій.

Сильних травм водій не зазнав, хіба надихався диму і почувався трохи зле, однак від виклику «швидкої» відмовився. За даними очевидця, ніхто з пасажирів не постраждав.

Зі слів водія, «закоротило» під панеллю, бо тролейбус 1991 року випуску, і запчастини в ньому давно зношені. Тролейбус з опущеними штангами стояв край дороги в очікуванні тягача.

За словами начальника служби руху Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Руслана Галіцького, вибуху не було, лише задимлення.

«Про вибух мені нічого не відомо, бо його не було. Було задимлення проводки в кабіні водія. Водій зупинив тролейбус, зняв штанги. Пасажири вийшли з тролейбусу», - сказав Руслан Галіцкий.

Нагадаємо, за рік Житомирське ТТУ відремонтувало 5 тролейбусів і трамвай, витративши 3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2018 року житомирським журналістам показали «кладовище» старих тролейбусів і трамваїв, найстаршому з яких був 41 рік. За словами заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука, рухомий склад списали, щоб звільнити місце для нових тролейбусів, які у 2019 році планують закупити за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Під час річного звіту мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що в новому році місто отримає лише частину з 50 нових тролейбусів. Як у Житомирі ремонтують старі тролейбуси, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус вибух ТТУ  
Матеріали по темі