Місто

​За використання землі без дозволів 7 фірм мають відшкодувати Житомирській міськраді понад 1 млн грн збитків

15 January 2019, 09:49

У Житомирі порахували збитки, заподіяні міській раді суб’єктами господарювання, які працювали з порушенням законодавства.

Про це йдеться в проекті рішення виконавчого комітету «Про затвердження актів з визначення збитків, заподіяних Житомирській міській раді», опублікованому на сайті мерії 14 січня 2019 року.

У даному проекті членам виконкому пропонується затвердити акти з визначення збитків згідно з додатками:

  • ТОВ «Нептун-К» за використання земельної ділянки по вул. парникова, 27 в Житомирі, площею 1,9121 га без правовстановлюючих документів. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 189 тис. 570,85 грн.
  • ФОП Гаврильченко Сергій Федорович за використання земельної ділянки по вул. С. Параджанова, 60 в м. Житомир, площею 0,0827 га без правовстановлюючих документів. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 22 тис. 322,97 грн.
  • ТОВ «Севен Севенті Петроліум» за використання земельної ділянки по майдану Визволення, 6-а в м. Житомир, площею 0,4010 га без правовстановлюючих документів до моменту набуття права власності на нерухоме майно іншою юрособою. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 678 тис. 578,34 грн.
  • ДП «Оптіма-770-Центр» ТОВ «Севен Севенті Петроліум» за використання земельної ділянки по вул. Бялика, 10 в м. Житомирі, площею 0,0796 га без правовстановлюючих документів до моменту набуття права власності на нерухоме мано іншою юрособою. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 2 тис. 63,01 грн.
  • ТОВ «Жасмі-Трейд» за використання земельної ділянки по вул. Бялика, 10 в м. Житомирі, площею 0,0796 га без правовстановлюючих документів. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 56 тис. 690,11 грн.
  • ПАТ Міжнародна торгова фірма «Інтермаркет» за використання земельної ділянки по вул. Перемоги, 9, в м. Житомир, площею 0,0226 га без правовстановлюючих документів. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 117 тис. 946,35 грн.
  • ФОП Кононенко В.В. за використання земельної ділянки по вул. Київська, 56-а м. Житомирі, площею 0,0084 га без правовстановлюючих документів. Комісія визначила, що розмір збитків, які підлягають відшкодуванню Житомирській міськраді, становить 61 тис. 275,22 грн.

Загалом комісія з питань визначення та відшкодування збитків, заподіяних Житомирській міській раді за наслідками розгляду заяв про порушення вимог цивільного, земельного законодавства, нарахувала 1 млн 128 тис. 446,85 грн збитків.

Згідно проекту рішення виконкому, департаменту містобудування та земельних відносин мають доручити повідомити суб’єктів господарювання про необхідність відшкодування збитків, заподіяних Житомирській міськраді. Департаменту бюджету та фінансів щомісячно надавати інформацію про відшкодування цих збитків. А в разі відмови від сплати збитків матеріали мають бути передані юрдепартаменту для здійснення відповідної претензійно-позовної діяльності.

Нагадаємо, у серпні 2018 року був оприлюднений проект рішення виконкому про створення комісії з визначення та відшкодування збитків, заподіяних Житомирській міськраді.

Як повідомляв Житомир.info, за перше півріччя 2018 року в Житомирській області фізичні особи сплатили до бюджету понад 27 млн грн плати за землю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: збиток відшкодування комісія виконком фірма  
Матеріали по темі