Здоров'я

У Житомирі зареєстрували першу смерть від грипу в цьому році

17 January 2019, 10:37

В Україні за останню добу від грипу померло двоє осіб: один чоловік похилого віку в Житомирі та одне немовля у Запоріжжі.

Про це заявила лікарка-епідеміолог, завідувачка відділу грипу та ГРВІ Центру громадського здоров’я МОЗ Оксана Артемчук, – 17 січня написала ТСН з посиланням на Громадське.

В ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Житомир.info підтвердили інформацію про смерть людини від ускладнень грипу в Житомирі, однак зазначили, що сталося це не минулої доби, а 11 січня.

«Це чоловік 1951 року народження, житомирянин. Захворів він 31 грудня 2018 року, за медичною допомогою довгий час не звертався, до лікарів звернувся лише 9 січня, будучи вже у дуже тяжкому стані. Він був госпіталізований, але 11 січня помер. На момент госпіталізації чоловік уже мав ускладнення – пневмонію. Окрім того, у нього були супутні захворювання, зокрема цукровий діабет, мав інвалідність. При лабораторному дослідженні ми виділили грип А (Н1N1) – пандемічний, якого в нас у цьому епідсезоні ще не було. І це перший випадок смерті від ускладнень грипу у цьому епідсезоні», – поінформував завідуючий відділення дезінфектології лабораторного центру Анатолій Головченко та зазначив, що, якби чоловік вчасно звернувся за медичною допомогою, ускладнень можна було б уникнути.

Як повідомляв Житомир.info, за останній тиждень (2-й тиждень року, станом на 14 січня) у Житомирській області було зареєстровано 8276 випадків захворювань на грип та ГРВІ. Показник захворюваності на 13% перевищив епідемічний поріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ МОЗ епідпоріг лабораторний центр  
Матеріали по темі