Фоторепортаж

​Виставка картин із соломи та експозиція до дня народження Куліша у Житомирі. Фоторепортаж

21 January 2019, 12:30

До Дня Соборності України, який відзначається 22 січня, в житомирському Домі української культури відкрилася експериментальна фотосушка з життя та творчості українського письменника, фольклориста, етнографа, мовознавця, видавця Пантелеймона Куліша, присвячена 200-річчю з дня його народження.

Також тут з 24 грудня 2018 триває виставка робіт майстра з художнього оброблення дерева та соломи, Заслуженого художника України Миколи Климовича та його учнів «Ой, радуйся земле».

«Сьогодні відкрилася експозиція про життя і творчість Пантелеймона Куліша в рамках святкування Дня Соборності. Він є одним з корифеїв української літератури, відомий перекладач Біблії та першого історичного роману «Чорна рада». До експозиції долучилася бібліотека Василя Земляка, яка надала нам роботи і «Чорну раду». Експозиція триватиме до 25 січня 2019 року. Також зараз представлена виставка картин з соломи на історичну тематику Миколи Климовича та його учнів. Завтра до нас приїжджає аматорський київський театр з виставою «Райська земля» у рамках святкування 110-ї річниці від дня народження Марії Примаченко», - розповіла завідуюча підрозділом Дому української культури в Житомирі Крістіна Малишева.

Виставка картин із соломи триватиме до 1 лютого 2019.

Нагадаємо, 22 січня 2019, у День Соборності, житомиряни створять «живий» ланцюг єдності від Свято-Михайлівського собору до Житомирської обласної філармонії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка солома Куліш Микола Климович  
Матеріали по темі