Здоров'я

У Житомирі з початку року на кір захворіли 34 дитини. Список навчальних закладів

25 January 2019, 14:37

В одному з класів Житомирського екологічного ліцею №24 дитина захворіла на кір, ще двох госпіталізували з високою температурою.

Про це 25 січня Житомир.info розповіли читачі. В управлінні охорони здоров’я Житомирської міської ради розповіли, що з початку 2019 року на кір захворіли 34 дитини.

«Згідно з інформацією Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» за період з 01.01.2019 по 24.01.2019р. серед населення Житомира зареєстровано 57 випадків захворювання на кір, з них - 23 випадки серед дорослих та 34 випадки серед дітей. В організованих колективах випадки захворювань реєструвались в наступних навчальних закладах:

- ДНЗ № 30, НВК № 11, ЗОШ № 19, 8, «Сяйво», ліцей при ЖДТУ, Житомирський автодорожній коледж, гімназія №3 - по 1 випадку;

- ЗОШ № 33, 26 – по 2 випадки;

- ЗОШ № 23, 32 – по 3 випадки.

Серед неорганізованих дітей зареєстровано 16 випадків. Станом на 25 січня знаходиться на стаціонарному лікуванні в комунальній установі «Центральна дитяча міська лікарня ім. В.Й. Башек» з діагнозом: «Кір» 3 дитини і 6 дітей, які мали контакт з хворим кором. Усі діти та дорослі, які не робили щеплення, під загрозою. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг. Єдиним діючим протиепідемічним заходом проти кору (в т.ч. для попередження ускладнень) є вакцинація дітей і дорослих. КП «ЦПМСД» забезпечений якісними ефективними безкоштовними вакцинами в 100% обсязі», - наголосили в управлінні охорони здоров’я.

Нагадаємо, 22 січня 2019 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформував, що по області показник захворюваності на грип та ГРВІ на 19% перевищує епідемічний поріг. Увечері 24 січня мер Сергій Сухомлин повідомив, що карантину у школах і дитячих садочках Житомира поки не буде, та зауважив, що зареєструвати петицію і зібрати за шість годин 250 підписів – це була гарна спроба учнів ліцею при ЖДТУ. Житомирські школярі продовжують писати петиції з проханням ввести карантин у навчальних закладах міста.

Як повідомляв Житомир.info, 1 січня 2019 року в Житомирській обласній дитячі лікарні від кору помер маленький хлопчик. За два тижні 2019 року до інфекційного відділення у Житомирі звернулись більше 10 дітей хворих на кір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УОЗ кір  
Матеріали по темі