Політика

Інтерактивна карта для виборців Житомира: хто з депутатів зараз представляє ваш округ в міській раді

25 January 2019, 16:14

Нова виборча система з внутрішньопартійними рейтингами, за якою відбувалися місцеві вибори в 2015 році, привела до того, що у виборців 12 округів Житомира не було своїх депутатів, а сім округів в міській раді представляли по два народних обранця.

Втім, після минулорічного оновлення складу депутатського корпусу ситуація дещо змінилася.

На сьогодні без депутатів залишаються 12 округів: №№ 2, 5, 6, 7, 14, 15, 25, 28, 34, 40, 41 (депутатом тут був Володимир Башек – ред.), 42.

Натомість в раді з’явився депутат від округу №31 (на Польовій, від Космонавтів до Промислової – ред.) – Владислав Пучич. А ще один новий депутат був обраний на окрузі №33, інтереси виборців якого до цього часу в міській раді представляв Петро Рудь.

Загалом від семи округів у міській раді є по два депутати: №13 – Олег Черняхович (ВО «Свобода») та Ірина Ярмоленко (Радикальна партія Ляшка); №19 – Юрій Мойсеєв (БПП) та Геннадій Забродський (ВО «Батьківщина»); №23 – Лариса Жигадло (БПП) та Антон Ракович (Об’єднання «Самопоміч»); №24 – Костянтин Єремейчук (БПП) та Володимир Тичина (Опозиційний блок); №33 – Петро Рудь (БПП) та Віталій Кирилюк (Об’єднання «Самопоміч»); №35 – Сергій Колесник (Опозиційний блок) та Олександр Рибак (Об’єднання «Самопоміч»); №39 – Олег Хмілевський (Об’єднання «Самопоміч») та Геннадій Махорін (ВО «Свобода»).

На що у 2018 році депутати Житомирської міської ради витрачали по 200 тис. грн, які їм виділяли з бюджету на потреби виборчих округів, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 25 жовтня 2018 року члени міської виборчої комісії одноголосно підтримали постанову про обрання депутатом Житомирської міськради від Блоку Петра Порошенка активіста Владислава Пучича, який став депутатом після смерті Володимира Башека. На сесії міської ради 18 грудня голова Житомирської міської виборчої комісії Тамара Яремчук оголосила постанову про визнання Віталія Кирилюка обраним депутатом від партії «Об’єднання «Самопоміч» замість Володимира Карпенка, який написав заяву про складання свої повноважень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат округ інфографіка  
Матеріали по темі