Влада

​У 2019 році на реорганізацію «швидкої допомоги» в Житомирській області планують витратити 14,5 млн грн

30 January 2019, 09:34

У 2019 році за 2,5 млн грн коштів обласного бюджету та 12 млн грн державної субвенції в Житомирській області планують створити єдину диспетчерську службу, яка дозволить відсіяти близько 10 % непрофільних викликів.

Про це йдеться в інтерв’ю прес-служби Житомирської обласної державної адміністрації з начальником управління охорони здоров’я ОДА Миколою Сусликом.

«Цьогоріч з обласного бюджету вже виділено 2,5 млн грн, з державного запланована субвенція у розмірі 12 млн грн на створення єдиної диспетчерської служби. Наразі проводяться роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації. І є всі можливості для того, аби служба запрацювала цього року, що дозволить покращити роботу, скоординувати і відсіяти близько 10 % викликів, які є непрофільними», - відповів Микола Суслик на запитання про реформування Центру екстреної медичної допомоги.

Зі слів начальника УОЗ, на сьогодні автомобілі, оснащення і штати Центру екстреної допомоги потребують оновлення. Наразі в області працює 105 виїзних бригад – 85 фельдшерських, 16 лікарських і 4 спеціалізованих.

«На 88% бригади укомплектовані лікарями і загалом працює 1398 осіб. Але цього недостатньо. Потрібні як мінімум ще 17 бригад», - сказав Микола Суслик .

За його даними, у 2019 область планує закупити як мінімум 2 автомобілі швидкої допомоги, є попередні домовленості про 2 автомобілі за рахунок благодійної допомоги.

Повне інтерв’ю з Миколою Сусликом читайте на сайті ОДА.

Нагадаємо, за новими правилами викликати бригаду екстреної допомоги слід при судомах, втраті свідомості, розладів дихання, болю у серці чи животі, кровотечі, гострому отруєнні, психічних розладах або ж тяжких травмах.

Як працює «швидка» у Житомирі за новими правилами, читайте тут.

Як повідомляє Житомир.info, КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради була створена в листопаді 2012 року. У перші дні роботи установи Анатолій Сова, який до цього керував Житомирською міською станцією швидкої і невідкладної медичної допомоги, дав ексклюзивне інтерв’ю Житомир.info. У 2017 та 2018 році депутат облради пропонував переукласти контракт з Анатолієм Совою. З 2 січня 2019 року обов'язки головного лікаря Центру екстреної медичної допомоги виконує Мошківська Світлана Андріївна.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: швидка допомога Центр екстренної допомоги Суслик  
Матеріали по темі