Влада

​Кабмін встановив для домогосподарств без лічильників норму газу, яка втричі менша від узаконеної судом

30 January 2019, 14:48

Кабмін встановив норму в 3,29 кубометра газу на одну особу на місяць для домогосподарств, які не мають лічильників.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Кабінет Міністрів України в рамках поновлення справедливих норм споживання газу населенням України ухвалив рішення про встановлення норми в 3,29 кубометра газу на одну особу на місяць для домогосподарств, які не мають лічильників», - про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Він нагадав, що норма в 3,29 кубометра була встановлена у 2016 році. Проте за рішенням суду вона була скасована і в дію вступили старі, збільшені і несправедливі, норми споживання.

«Ми бачимо обурення людей через завищені норми споживання. Це відбулося внаслідок того, що на рішення уряду було подано до суду і суд скасував наше рішення. Ми будемо відстоювати свою правоту, але потрібне нове рішення. Ми встановлюємо нову норму – 3,29 кубометра. Така норма буде затверджена. Люди будуть платити справедливу ціну за справедливий обсяг, а не за завищений», - сказав Володимир Гройсман.

За інформацією ресурсу Ліга.Закон від 22.12.2018, 27 листопада 2018 року Верховний Суд залишив в силі рішення нижчих судів про скасування зниження норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників, а постанову Кабміну № 203 від 23 березня 2016 року про перегляд норм споживання газу населенням визнав протиправною та нечинною. Таким чином, було відновлено дію постанови № 619 в редакції до 1 жовтня 2014 року, якою були передбачені вищі норми споживання газу без лічильників, а саме 9,8 куб.м. на людину в місяць. Тож з моменту набрання законної сили даного рішенням суду, уже з січня 2019 року, плату за газ за відсутності газових лічильників газопостачальні компанії почали нараховувати за нормою 9,8 куб. м на людину в місяць, а не 3,3 куб. м.(при використанні газової плити за наявності централізованого гарячого водопостачання).

Нагадаємо, у листопаді 2018 року голова ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» Ігор Скоропад, коментуючи рішення Верховного суду щодо будинкових лічильників, встановлених «Житомиргазом», розповів Житомир.info, зокрема, про те, що «Житомиргаз» повинен до 1 січня 2021 року встановити індивідуальні лічильники для тих, у кого тільки газова плита.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Кабмін норма газу суд  
Матеріали по темі