Події

​У Житомирській області майстер лісу «погорів» на хабарі у 8,6 тис. грн за безперешкодну заготівлю дерев

1 February 2019, 09:35

Майстра лісу ДП «Олевського лісгоспу» затримали на хабарі у 8,6 тис. грн, який він вимагав і отримав від громадянина за дозвіл безперешкодно проводити лісозаготівлю на території лісгоспу.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«31 січня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводу працівників управління захисту економіки в Житомирській області слідчими слідчого відділу УСБУ в Житомирській області задокументовано факт одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням, майстром лісу одного з дочірніх підприємств «Олевського лісгоспу». Вказана службова особа у грудні 2018 року висунула громадянину України протиправну вимогу про надання йому неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч гривень за не вжиття заходів щодо притягнення останнього до адміністративної відповідальності та за подальшу безперешкодну лісозаготівлю на території Олевського району., - йдеться у повідомленні прокуратури.

За словами начальника управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції Сергія Малини, у грудні 2018 року на території лісгоспу його працівники викрили місцевого мешканця у незаконній порубці деревини. За вчинення вказаних дій останньому загрожувала адміністративна відповідальність.

«Проте, працівник, який викрив громадянина, запропонував йому «угоду». Громадянин надає йому 10 тисяч гривень неправомірної вигоди, а той – не помічає порушення», - повідомив Сергій Малина.

У подальшому майстер-хабарник зменшив вимоги щодо розміру неправомірної вигоди та одержав її двома частинами, а саме: 9 січня 2019 року – в розмірі 1 600 гривень та 31 січня – в розмірі 7 000 грн. Після останньої передачі грошових коштів правопорушник і був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

«На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади", - повідомили у військовій прокуратурі.

Зазначимо, що ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України трактується як «Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, 30 січня Служба безпеки України затримала на хабарі начальника управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу Віктора Ясінського.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2017 року житомирські поліцейські затримали майстра лісу, який за «відкат» дозволяв зрізати новорічні ялинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар прокуратура майстер лісу Олевськ лісгосп лісозаготівля  
Матеріали по темі