Події

У Житомирі судитимуть рівненських підприємців, які 2 роки здійснювали нелегальні перевезення та причетні до ДТП з 11 загиблими

4 February 2019, 11:05

У Житомирі судитимуть двох підприємців, які організували нелегальне перевезення пасажирів автобусом, не забезпечивши належних умов водію, що спричинило дорожньо-транспортну подію, у якій загинули 11 осіб.

Про це 4 лютого поінформувала прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом випуску в експлуатацію технічно несправного транспортного засобу та заміні номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, вчинених нелегальним перевізником та власником автобуса, що призвело до смертельної дорожньо-транспортної події. Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ст. 287, ст. 290 КК України скеровано до Житомирського районного суду для розгляду по суті», - йдеться у повідомленні.

«Установлено, що два підприємці, жителі Рівненської області, з метою власного збагачення, протягом тривалого часу, з вересня 2016 по липень 2018 рр., організували нелегальне перевезення пасажирів з Волинської області до Києва та у зворотному напрямку, залучивши водія та ще одну приватну особу, яка виконувала диспетчерські послуги. До того ж, нелегальні перевезення здійснювалися з низкою грубих порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, обвинувачені, з метою одержання незаконної вигоди, використовували автобус із більшою кількістю пасажирських місць, замінивши на ньому державні номера іншого транспортного засобу. Крім цього, будучи відповідальними за технічний стан та експлуатацію транспортного засобу, грубо порушили правила експлуатації транспорту, що убезпечують дорожній рух, а також не забезпечили водію належних умов праці», - інформують у прокуратурі.

«Унаслідок таких порушень водій 20 липня 2018 року, здійснюючи пасажирські перевезення за маршрутом «Київ-Рівне-Нововолинськ», перебуваючи за кермом у стані стомленості, рухаючись по автодорозі сполученням «Київ-Чоп» у напрямку Житомира, поблизу с. Гадзинка Житомирського району спричинив зіткнення з вантажним автомобілем. Спричинена дорожньо-транспортна подія призвела до загибелі водія та 10 пасажирів, а також завдання тілесних ушкоджень різної тяжкості ще 7 пасажирам. Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводило слідче управління Головного управління Нацполіції в області», - зазначається у повідомленні.

Додатково: санкція суворішої – ст. 287 КК України передбачає покарання, зокрема, обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, 30 січня у Житомирській ОДА говорили про те, що будуть виводити на «чисту воду» нелегальних перевізників.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня 2018 року лизько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. Власника маршрутки, у якій під час ДТП біля Житомира загинуло 10 осіб, затримали, Корольовський суд Житомира відпустив його під домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд ДТП рівненські підприємці  
Матеріали по темі