Влада

Командувач ДШВ Забродський вивчить інцидент між житомирськими активістами і поліцією та доповість на комісії

4 February 2019, 12:51

На засідання постійної комісії 4 лютого Житомирської облради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, яка пройшла за участю командувача Десантно-штурмових військ, Героя України, генерала-лейтенанта Михайла Забродського, не прийшли запрошені представники Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Засідання, на якому першим розглянули питання про затримання в Житомирі представників ГО С-14 Сергія Пількевича та Дмитра Черепанського та травмування останнього, розпочалося об 11.10 після того, як представники поліції телефоном відповіли секретарю комісії про те, що в ГУНП нарада, і ніхто не зможе прийти.

«Це неспроста, така позиція поліції. Вони знають, що сьогодні в нас ще є питання щодо дій міської поліції, і вони демонстративно, хоча сьогодні є їхня інформація стосовно результатів службової діяльності за 2018 рік, не прийшли на комісію обласної ради з питань законності та правопорядку», - зауважив голова комісії, керівник Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін.


Сергій Пількевич та Дмитро Черепанський, чиї звернення включили до порядку денного комісії, виклали свою версію подій. Зокрема, Сергій Пількевич розповів, що 2 лютого о 7.20 працівники поліції «вдерлися» до його квартири, скориставшись виходом на сходову клітину його батька, та примусово транспортували до міського відділу поліції без пояснення причини. У відділку пояснили, що чоловіка запросили надати свідчення як свідка у кримінальній справі. Повістки не було.

Дмитро Черепанський розповів, за яких обставин він позбувся зуба.

«Уранці ми зустрілися з Сергієм Пількевичем, щоб іти на роботу, і біля кінотеатру «Жовтень» до нас підійшли особи – один у форменному одязі, два інших – без. Мене попросили проїхати до міськвідділу, я відмовився, запропонувавши надати повістку або оформити протокол з поясненням причини затримання. Мене спочатку узяли під руки і довели до колишнього Корольовського райвідділку, але я відмовлявся їхати, сказавши, що мене просто викрадають і незаконно позбавляють волі. Коли закидали мене в машину, вдарився щелепою об автівку, і в мене на шматки розлетівся зуб. Я маю довідку з травмпункту, сьогодні буде обстеження щелепно-лицьового хірурга, далі слідує судово-медична експертиза. Я вважаю, що це було політичне замовлення партії «За життя», - розповів Дмитро Черепанський.

За результатами почутого Сидір Кізін запропонував членам комісії прийняти звернення до начальника ГУНП у Житомирській області Вячеслава Печененка з тим, щоб було проведене службове розслідування, особи, винні в завданні тілесних ушкоджень і перевищенні службових повноважень, на час розслідування відсторонені від займаних посад і притягнені до відповідальності, в тому числі кримінальної, а щодо начальника Житомирського міськвідділу Миколи Сороки порушити питання про його відповідність займаній посаді.

Член комісії, командувач ДШВ ЗСУ Михайло Забродський запропонував доручити йому особисто всесторонньо вивчити ситуацію і доповісти комісії перед сесією, 7 лютого 2019 року. Цю пропозицію члени комісії підтримали одностайно.

Зранку 4 лютого ГУНП у Житомирській області анонсувало прес-конференцію об 11.00 за участі начальника ГУНП в Житомирській області В’ячеслава Печененка з приводу розслідування кримінального провадження за фактом хуліганства та заяв окремих представників громадської організації щодо неправомірних дій поліції.

У коментарі 4 лютого начальник ГУНП Вячеслав Печененко запевнив Житомир.info, що жодного запрошення від обласної ради та регламентної комісії з приводу розгляду порушених вище питань ні до ГУНП, ні до нього особисто не надходило.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 відбудеться позачергова сесія Житомирської обласної ради, цього ж дня відбудеться і сесія міськради.

Як повідомляв Житомир.info, 3 лютого 2019 під будівлею міськвідділу поліції відбулася акція місцевих націоналістів на підтримку Сергія Пількевича та Дмитра Черепанського, яких підозрюють у хуліганських діях, вчинених на Перемоги, 21, де знаходиться приймальня партії «За життя».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комісія Кізін активіст С-14 Забродський  
Матеріали по темі