Суспільство

За рік на ринках Житомирської області лабораторії не допустили до продажу майже 29 тонн тваринницької продукції

13 February 2019, 16:30

Упродовж 2018 року фахівці лабораторій ветсанекспертизи, що працюють на ринках Житомирської області, вибракували та не допустили до продажу майже 29 тонн тваринницької продукції.

Про це 13 лютого під час звітної прес-конференції, аналізуючи роботу державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.

«За результатами проведених експертиз, не допущено до реалізації, знешкоджено або утилізовано 28 тонн 678 кг тваринницької продукції, рослинницької продукції – 38 тонн 430 кг, готової харчової продукції – 6 тонн 457 кг, інших харчових продуктів – 4 тонни 333 кг. Завідувачами лабораторій ветсанекспертизи на ринках накладено 899 штрафів, надано 722 приписи, направлено 161 лист (доповідна) на ім’я дирекції ринків», – поінформував Олександр Шпита.

Він також розповів, що минулоріч у точках продажу було перевірено товари, загальна сума яких складала понад півмільйона гривень. Чи не найчастіше бракованими виявляються товари для дітей, до яких, власне, найбільш посилена увага.

«Посадовими особами управління захисту справ споживачів перевірена якість товарів на загальну суму 540 065 грн, з них забраковано та знято з реалізації на загальну суму 384 000 грн. Основними видами забракованої продукції є іграшки, дитячий одяг, мийні засоби, ювелірні прикраси, парфумерія, лампи побутового використання, електронне та електричне обладнання, кабельна продукція», – розповів Олександр Шпита.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 року головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформувало, що підприємця, який реалізує іграшки, оштрафували на 17 000 гривень за невідповідність встановленим вимогам ляльок LOL та ТМ «Kaibibi».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба лабораторія продукція Шпита  
Матеріали по темі