Місто

Влада Житомира перевірила маршрут №23, на якому пільговикам відмовляли у безкоштовному проїзді

15 February 2019, 16:22

У житомирських маршрутних таксі під номером 23 зранку, 15 лютого, з’явилося оголошення про те, що пенсіонери та інваліди не мають права на пільговий проїзд.

Про це 15 лютого на своїй сторінці у Facebook написала житомирянка Ольга Прокопова.

«Сьогодні у №23 маршрутці, що відправлялась о 8:40 від «Паперової фабрики» на Богунію з’явилося оголошення, без жодного посилання на нормативний документ, що пенсіонери та інваліди віднині не належать до пільгових категорій, тому мають оплачувати проїзд на маршруті, оскільки перевізникам не компенсується проїзд пільговиків з бюджету. І тому від «Паперової фабрики» багато пасажирів маршруткою не поїхали, по дорозі також виник не один конфлікт з інвалідами. Водій сказав, що рано усіх зібрали і поставили перед фактом, що лише 3 пільгових категорії наразі перевозитимуть, а інакше власники домалюють одиничку і їздитимуть як приміська маршрутка», - написала Ольга Прокопова.

У зв’язку зі скаргами житомирян щодо відмов у пільговому проїзді, на автобусному маршруті № 23 було здійснено позапланову перевірку управління транспорту та зв’язку міської ради, – пише прес-служба мерії.

«Враховуючи значну кількість скарг мешканців міста щодо відмов у пільговому проїзді на автобусному маршруті № 23 «с. Лісове – Комбінат силікатних виробів», управлінням транспорту і зв’язку було здійснено позапланову перевірку даного маршруту. Під час перевірки було встановлено, що у салонах автобусів розміщені оголошення, стосовно перевезення певних пільгових категорій громадян за власний рахунок з 15.02.2019 року. Дані оголошення були вилучені та долучені до документів перевірки. Управлінням транспорту і зв’язку було доручено перевізнику ФОП Добровінський О.В. зняти всі оголошення із салонів автобусів. За результатами перевірки складено акт про порушення умов договору з подальшим накладанням штрафних санкцій», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2018 року влада міста здійснила перевірку та опублікувала звіт про те, що на жодному з 16 міських автобусних маршрутів Житомира не виконується план по кількості рейсів. Найгірша ситуація була з маршрутом №23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка пільга проїзд  
Матеріали по темі