Місто

​У Житомирі презентували результати роботи Пластового молодіжного центру

21 February 2019, 17:15

Кілька десятків заходів, волонтерські проекти та співпраця із закладами освіти - в Житомирі керівник молодіжного пластового центру презентував результати роботи комунальної установи за три місяці. За цей час житомирські пластуни організували кілька десятків традиційних заходів та залучили до цього майже півтисячі людей. За словами керівника пластового центру, Пласт - це не просто організація, де діти можуть провести дозвілля.

«Це середовище однодумців. Щоб дітей не виховувала вулиця, ми пропонуємо середовище, де складена програма сходинок, занять, де діти себе розвивають. У нас йде модель самовиховання, але через те, що виховник свій приклад показує. Чи він займається спортом, чи він не має шкідливих звичок, в нього чітка постава. Він ідейно розуміє, чому він українець, чому він працює в цьому місті. Можна записатись на різні гуртки, але кожен гурток має вузькопрофільну спеціалізацію. Ми пропонуємо величезну модель, коли діти, як в маленькій державі, можуть себе спробувати в ролі керівника, бути фінансистом, адміністратором, бути навіть суддею. Всі ті випробування, які його чекають в майбутньому після 18 років, він в цій зменшеній моделі може відчути», - розповідає директор Пластового молодіжного центру Максим Швець.


«Це гуртує молодь навколо національної ідеї. Маючи стільки викликів, як у нас зараз, нам потрібно це зробити. Я дуже рада, що Житомир - це те місто, яке приєдналось до пластового руху. Молодь треба об’єднувати», - вважає заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

«Мені дуже подобається, що пластовий молодіжний центр не просто створений, він має свою стратегію і мету. Вони ні дня не відпочивають, маючи поки дуже маленький штат, вони планують, як реалізувати всі ті речі, які вони собі прописали в календарному плані. Я впевнена, що на кінець року їм буде про що звітувати і вони зроблять ще дуже багато. Думаю, що проект «Станиця Житомир» успішно реалізовується», - каже начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, 12 квітня 2018 року на сесії міської ради депутати підтримали створення Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня 2018 року мер Житомира призначив добровольця АТО з Прикарпаття директором Пластового молодіжного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пласт Швець пластуни молодь  
Матеріали по темі