Здоров'я

​У Житомирській обласній дитячій лікарні розробили проект школи, у якій пацієнти зможуть навчатися під час лікування

22 February 2019, 11:47

У Житомирській обласній дитячій лікарні створять Школу Супергероїв, щоб пацієнти медзакладу мали можливість здобувати нові знання навіть під час лікування.

Про це 22 лютого повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

«Школа Супергероїв – це сучасний освітній простір для дітей, які перебувають на лікуванні у медичному закладі. Саме Житомир став другим містом після Києва, де стартувала реалізація проекту з розбудови лікарняних шкіл «Право на освіту», щоб надати дітям можливість навчатися, спілкуватися, дізнаватися нове навіть під час лікування», - йдеться у повідомленні.

Такий сучасний простір найближчим часом має з’явитися у Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні. Договір про співпрацю з ініціаторами проекту підписаний, і вже навіть є проект класу.

Про це розповів головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Довгополий, - інформує прес-служба ОДА.

«На сьогодні договір про співпрацю з цим проектом ми підписали, є бачення, де це буде і як. На наступному тижні обговорюватимемо фінансові питання. Те, що цей проект буде у нас реалізований, це вже точно. Протягом року у нас проходять лікування близько 15 тисяч дітей, з яких 8 тисяч – потребують навчання», – зазначив головний лікар.

Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня стала першою, хто підписав договір після презентації соціальної франшизи Школи Супергероїв. Для приміщення школи у лікарні вже розробили сучасний проект, який, за словами ініціаторів, вийшов навіть кращим, ніж у Києві. Разом з яскравими кольорами, сучасним дизайном враховані всі санітарні норми та медичні показання для дітей.

Нагадаємо, в грудні 2018 року міністерство охорони здоров’я та міністерство освіти і науки ухвалили положення, згідно з яким школярі зможуть продовжувати навчання за шкільною програмою в умовах стаціонарного лікування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа обласна дитяча лікарня лікарня освіта  
Матеріали по темі