Економіка

САД оголосила тендер вартістю 213 млн грн на ремонт дороги від Житомира до Черняхова: аукціон буде в травні

27 February 2019, 17:05

У Житомирській області до 2020 року планують зробити поточний середній ремонт шматка автодороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю).

Міжнародний тендер на 213 мільйонів 671 тисячу 120 гривень 26 лютого оголосила Служба автодоріг у Житомирській області.

Предмет закупівлі – «Послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) км 157+063 – км 172+063».

Пропозиції прийматимуть до 29 березня 2019, аукціон запланований на 6 травня 2019 року. Період постачання послуги - до 31 грудня 2020 року.

У прес-службі САД у Житомирській області уточнили, що мова йде про ділянку дороги протяжністю 15 км від Житомира до Черняхова.

На запитання про різницю в цілий сезон між оголошенням торгів і датою аукціону у прес-службі відповіли, що 3 місяці – це термін, що відповідає вимогам міжнародного тендеру. Перед цим САД розробила ряд документів, обрахувала вартість робіт та погодила об'єкт. Зараз Служба чекає оприлюднення відповідної постанови КМУ, щоб отримати початковий транш із держбюджету. Однак тендер може відбутися й раніше, і САД у цьому зацікавлена, - акцентували у прес-службі.

У Державних будівельних нормах України є визначення терміну «поточний середній ремонт» дороги: це відновлення необхідних транспортно-експлуатаційних показників проїзної частини (рівності та шорсткості покриттів шляхом влаштування поверхневих обробок, тонкошарових покриттів або інших шарів зносу), виправлення незначних пошкоджень окремих елементів автомобільної дороги (земляного полотна, укосів виїмок та насипів, водовідведення, штучних споруд та інших) і доведення елементів облаштування до нормативних вимог.

Нагадаємо, на брифінгу 8 лютого 2019 заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Андрій Золотько повідомляв, що САД розробила проектно-кошторисну документацію на реконструкцію, капітальний ремонт і на поточний середній ремонт доріг у 2019 році орієнтовною вартістю 1,5 мільярда гривень.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 прокуратура Житомирської області вимагала стягнути з головного підрядника САД - ПП «Автомагістраль» з Київської області - майже 1,5 млн грн збитків, завданих державі під час ремонту автомобільної дороги Житомир-Могилів-Подільський. Раніше директорові цієї фірми, який «приписав» собі асфальтний завод, щоб завищити вартість ремонту дороги, повідомили про підозру у привласненні майже 900 тисяч бюджетних гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ремонт тендер  
Матеріали по темі