Здоров'я

​У житомирській школі, де через ротавірус похворіли діти, запровадили карантин

1 March 2019, 09:16

У ЗОШ №28 м. Житомира, де останнім часом діти хворіють на кишкові розлади, з 1 березня запровадили карантин.

Про це Житомир.info розповіли батьки школярів.

Попередньо карантин триватиме до неділі, 10 березня.

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської міськради Марія Місюрова у коментарі Житомир.info підтвердила, що у ЗОШ №28 призупинений навчальний процес на період інкубаційного періоду вірусного захворювання – 7 днів.

«Зараз готується рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ). Враховуючи, що з 8 по 10 березня вихідні, діти підуть до школи 11 березня. Це єдина житомирська школа, де введений карантин, збудника ще не виявили, оскільки лабораторні дослідження відібраних зразків тривають 5 днів», - сказала Марія Місюрова.

Нагадаємо, 28 лютого стало відомо про кишкові розлади в учнів різних класів школи №28 на Крошні, через що батьки почали забирати дітей. Попередньо симптоми схожі на такі, які спричиняє ротавірус.

Як повідомляв Житомир.info, 21 січня 2017 року 13 учнів різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. 23 січня стало відомо, що навчання, у гімназії № 23 призупинили на кілька днів – до 30 січня. 24 січня тодішній заступник мера Матвій Хренов назвав причину захворювання учнів. Як виявилося, збудником недуги була рота вірусна інфекція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин ротавірус школа  
Матеріали по темі