Події

​У «бурштиновому» районі Житомирської області – чергова облава на копачів: затримали лише одного

11 March 2019, 10:29

В Олевському районі Житомирської області поліцейські викрили бурштинокопачів.

Про це 11 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Поліцейські під час рейду у лісовому масиві, неподалік села Шебедиха Олевського району, викрили старателів, які займались незаконним видобутком бурштину. На місці події вилучено мотопомпу та інший інвентар для нелегального промислу», - інформує поліція.

Чоловіків, які налагодили процес видобутку, члени рейдової групи виявили під час відпрацювання місць можливого ведення незаконного видобутку уранці 7 березня. Копачі, забачивши поліцейських, відразу кинулися у ліс. Одного з них правоохоронці затримали, згодом з’ясувалось, він - 33-річний житель села Соснівка.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції вилучили мотопомпу, сачки, лопати, штирі та інші пристосування для незаконного видобутку.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) та ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді як штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, так і обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, в лютому 2019 житомирські СБУшники викрили на Одещині промисловий комплекс з обробки бурштину: виходець зі Східної Азії облаштував цех із спецобладнанням для огранки бурштину та побудував міні-гуртожиток для працівників.

Як повідомляв Житомир.info, за 7 місяців 2018 року за незаконне видобування бурштину в Олевському районі Житомирської області засудили 45 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин поліція копач старатель  
Матеріали по темі