Події

​У Житомирській області суд взяв під варту двох хуліганів, які поранили ножем охоронця райлікарні: їм «світить» до 7 років

21 March 2019, 10:47

Двом молодикам, які побили і поранили ножем охоронця Баранівської райлікарні за те, що він зробив зауваження щодо не припустимості розпиття спиртних напоїв на території медзакладу, суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Про це 21 березня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом побиття, із застосуванням холодної зброї, двома місцевими жителями охоронця центральної районної лікарні м. Баранівка», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Установлено, що 05березня 2019 року, близько 18.00, двоє непрацюючих місцевих жителів, 23-х та 27-ми років, перебуваючи у нетверезому стані, розпивали спиртні напої та нецензурно висловлювались на території лікарні.

Охоронець комунальної установи, реагуючи на порушення ними громадського порядку, зробив зауваження зловмисникам. Проте, замість того, щоб припинити розпивати алкоголь та порушувати громадський порядок на території лікарні, хулігани накинулися на чоловіка, та, збивши з ніг, завдали йому понад 10 ударів кулаками і ногами, а також ножем.

«Протиправні дії 23-річного раніше судимого за збут наркотичних засобів зловмисника та його спільника кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). За скоєний злочин санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Наразі обом чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні зазначеного кримінального правопорушення та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави», - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Досудове розслідування проводить слідче відділення Баранівського ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП в області.

Нагадаємо, 5 березня у Баранівці двоє молодиків побили 37-річного охоронника лікарні за зауваження стосовно розпиття алкоголю в альтанці на території медичного закладу.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2018 року у Бердичеві затримали 30-річного рецидивіста, який побив та пограбував водія маршрутки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бійка побиття ніж хуліганство лікарня Баранівка суд прокуратура  
Матеріали по темі