Культура

​Як часто житомиряни ходять на вистави та що бажають акторам у Міжнародний день театру. Опитування

27 March 2019, 14:00

Майже 60 років тому, в 1961 році, у Франції започаткували Міжнародний день театру, й відтоді щороку 27 березня його святкують у багатьох країнах світу. Цього дня ми вирішили поцікавитися у житомирян, як вони ставляться до театру, як часто ходять на вистави, які емоції прагнуть отримати від театру та що бажають його працівникам у професійне свято.

«Не так часто, як хотілося б, але я люблю відвідувати театр. Пишаюсь, що у нас є такий театр, знаю його репертуар і буквально тиждень тому відвідувала виставу. Я вже втретє відвідала виставу «П’ятниця 13-го». Вона з першого разу справила на мене надзвичайне враження, коли я пішла вдруге, хотіла підтвердити своє враження, відчути знову ті самі почуття, а втретє вже просто скучила і пішла ще раз», - відповідає Лариса.


«Я з маленькою дитиною і взагалі його не відвідую, але хотілося б, звичайно. Вийдемо з декрету і будемо з донькою ходити. Хотілося б якихось сучасних вистав. Ось часом «Чорний квадрат» приїздить київський, вони круто роблять. У нас крута трупа, вони дуже класно роблять свою роботу, і взагалі як актори вони чудові, але хотілося б чогось новенького», - говорить Марина.

«Все у них там добре, тільки ми туди не ходимо поки що, але ми обов’язково туди дійдемо, на дитячі спектаклі вже», - каже Галина.

«Цього року не була, але останній раз переглядала виставу «Кайдашева сім’я». Дуже подобається гра акторів, передача справжніх емоцій зі сцени. Тому, подобається, відвідую, але не так часто, на жаль», - додає Тетяна.

«Рідко, якщо чесно, раз на півроку, може, виходить. Востаннє ходив на виставу «Смішні гроші» Рея Куні», - ділиться Назар.

«Так як сама писала і грала вистави в університеті, найбільше заворожує, коли життєво грають. Тобто, коли щирі емоції, коли сам актор на сцені переживає ситуації, ніби у власному житті. Тоді це справді цікаво, ти переживаєш разом із акторами, які грають на сцені, і на це цікаво дивитися», - зізнається Наталія.

«Періодично відвідую. Ось сьогодні хотів зайти, але квитків вже не було. Театр відволікає трішки від проблем життя, дає змогу подивитися на це мистецтво, яке зачаровує, надихає і дає змогу дивитися з оптимізмом на наше життя, майбутнє», - коментує Віктор.

«Усім працівникам театру і театралам хочеться побажати здоров’я, щастя, радості, удачі. Звичайно творчих успіхів, режисерам нових творчих знахідок, ми чекаємо новинок, радіємо успіхам», - бажає Лариса.

«Достойної зарплати, бо вони театрали, гастролюють, це дуже важка праця, і вона повинна достойно оплачуватися», - сказала Тетяна.

«Натхнення, здоров’я, гарного настрою і гарної зарплати», - вітає Жанна.

«Хочеться побажати акторам удачі і нових творчих звершень», - доповнює Віктор.

«Побільше нових, цікавих вистав, щирих емоцій та глядачів», - зазначила Наталія.

Нагадаємо, в лютому 2019-го в Житомирському драмтеатрі розповідали про підготовку до ювілейного концерту до 75-ти річчя театру. Які прем’єрні вистави готували режисери для глядача, читайте тут.

Інтерв’ю з гендиректоркою драмтеатру Наталією Ростовою тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр драмтеатр  
Матеріали по темі