Влада

Депутати Житомирської міськради вирішать, чи перейменовувати проїзд Кондратюка на проїзд Поплавської

27 March 2019, 16:54

На сесії міськради житомирські депутати планують розглянути питання про перейменування проїзду Юрія Кондратюка на проїзд Марини Поплавської.

Проект рішення сесії міської ради «Про перейменування проїзду Юрія Кондратюка в місті Житомирі» 27 березня 2019 року був опублікований на сайті Житомирської мерії.

«Розглянувши електронну петицію щодо перейменування проїзду Юрія Кондратюка на проїзд Марини Поплавської, яка отримала необхідну кількість голосів відповідно до Положення про порядок подання і розгляду електронних петицій до Житомирської міської ради, затвердженого розпорядженням міського голови від 02.02.2016 № 68, керуючись статтею 23¹ Закону України «Про звернення громадян», статтями 24, 37, пунктом 8 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила: перейменувати проїзд Юрія Кондратюка на проїзд Марини Поплавської», - йдеться у проекті рішенні.

Житомирській філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» буде запропоновано внести нову назву топонімічного об’єкту «проїзд Марини Поплавської» до Словників Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, у грудні 2018 року заступник мера Житомира Вікторія Краснопір відповіла житомирянину Богдану Михайловському на петицію щодо перейменування проїзду Кондратука на проїзд Поплавської, зазначивши, що питання буде винесене на обговорення.

10 грудня 2018 року на сайті Житомирської міської ради з’явилося оголошення про те, що протягом 46 днів в усній, письмовій та електронній формах прийматимуть пропозиції та зауваження щодо перейменування проїзду Кондратюка на проїзд імені Поплавської.

Як повідомляв Житомир.info, педагог, КВНщиця, акторка Марина Поплавська загинула 20 жовтня 2018 року дорогою зі Львова. За 4 години до загибелі Марина розмістила допис з дванадцятьма дотепними висловлюваннями комічного актора театру і кіно Олександра Ширвіндта. Того ж дня на майдані Корольова, біля знаку «Я люблю Житомир», облаштували куточок пам’яті гумористки. Знайомі та колеги кажуть: вона була чудовим другом, серцем будь-якої команди. 21 жовтня з Поплавською прощалися у Києві, 22 жовтня – в рідному Житомирі. Фоторепортаж тут.

22 жовтня 2018 року Шевченківський районний суд міста Києва обрав цілодобовий домашній арешт мірою запобіжного заходу водієві автобуса, який підозрюється у вчиненні смертельного ДТП.

Загиблій у ДТП житомирській акторці Марині Поплавській 8 листопада присвоїли звання «Почесний громадянин міста Житомира» за вагомі досягнення у галузі культури, творчу діяльність та багаторічну натхненну працю, а колеги Марини Поплавської запропонували встановити у Житомирі інсталяцію, присвячену пам’яті актриси.

1 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко нагородив акторку, викладачку з Житомира Марину Поплавську орденом «За заслуги» ІІІ ступеня посмертно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд Кондратюка проїзд Поплавської сесія проект рішення  
Матеріали по темі